08-11-11, 16:12
|
 |
Administrator
|
|
|
|
|
Testuj kosmetyki Bourjois - podkład Flower Perfection
Witajcie,
Zapraszamy do kolejnych testów Bourjois - w listopadzie macie okazję wygrać i zopiniować 50 najnowszych podkładów - przedłużających młodość skóry - Flower Perfection.
Wystarczy napisać, jak odmładzasz skórę za pomocą makijażu.
Cała wypowiedź może mieć max. 5 zdań.
Konkurs trwa do 8 do 23 listopada 2011.
Szczegóły: http://ibeauty.pl/artykuly,1,32,2286...wer-perfection
Zapraszamy!
|

08-11-11, 19:53
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
Jak odmładzasz skórę za pomocą makijażu?
Wraz z upływem czasu coraz bardziej fanatycznie wyznaję kilka żelaznych zasad w moim codziennym makijażu:
po pierwsze, zaczynając od końca ...nie ma udanego makijażu bez intensywnej pielęgnacji i starannego demakijażu
po drugie ... ujednolicam koloryt dobrym podkładem o średnim kryciu i satynowym wykończeniu
po trzecie ... na oko jasny cielisty kolor w wersji mat
po czwarte ... mniej dramatyzmu więcej naturalności (rezygnuję z czarnego tuszu na rzecz granatowego lub brązowego)
po piąte... mniej znaczy więcej - brokat, multikolor na powiekach, sztuczne rzęsy, mocny kolor ust - odpadają
|

08-11-11, 20:57
|
|
Senior Member
|
|
|
|
|
Testuj kosmetyki Bourjois-podkład Flower Perfection
Aby odmłodzic cerę zaczynam od dobrego kremu nawilżającego,potem odrobina podkładu w kolorze własnej skóry i oczywiście korektor rozświetlający pod oczy/wszystko w minimalnych ilościach.Jasny cień na powieki aż po łuk brwiowy i odrobinę ciemniejszy tuż przy rzęsach.Wykończenie koniecznie dobrze dobranym różem,jasne usta i podkręcone rzęsy i kilka lat ubywa.
|

09-11-11, 07:29
|
|
Junior Member
|
|
|
|
Staram się, aby moj makijaz był naturalny i nie postarzał mnie, w tym celu stosuję rozświetlającą bazę pod makijaż, która spłyca zmarszczki i i ukrywa tzw. worki pod oczami
Podkład jest o ton jasniejszy kolorytu skóry, gdyż ciemny dodaje lat, wyposażony jest także w filtry UV, które chronią moją skóre przed rakotwórczym promieniowaniem, jego konsystencja natamiast odznacza się lekkością i najważniejsze- podkład nie może być kryjący, bo wejdzie w bruzdy i podkreśli tylko zmarszczki mimiczne.
Na "wieksze" wyjścia na zmarszczki nakładam najjaśniejszy odcień korektora, jaki tylko jest na rynku, stają się bowiem optycznie zniwelowane, a do tego w ruch idzie sypki puder mineralny, który wyrównuje koloryt cery, matowi ją i jednocześnie rozświetla.
Używam cieni do powiek matowych, a pod nie również specjalny podkład, który zapobiegnie gromadzeniu się kolorowych kosmetyków na załamaniu powieki.
Usta zawsze szminkuję, a najpierw obrysowuje je kontutówką, które podkreślają kształt ust i odraca sie uwagę od drobnych niedoskonałości, a do kompletu róż, który podkreśli rysy twarzy, a jego odcień zbliżony jest do aktualnie używanej szminki.
|

09-11-11, 07:43
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
Testuj kosmetyki Bourjois - podkład Flower Perfection
Ja przede wszystkim używam lekkich podkładów (np. w musie ) , które nie pozostawiają wyglądu zmęczonej lub świecącej się skóry. Do tego czasem zamiast podkładu rozświetlający korektor po oczy. Podstawą to lekkie muśnięcia bronzerem na policzkach i lekki cień i lekki naturalny cień do powiek. Jednym słowem stawiam na naturalny makijaż, zawsze pomaga odmłodzić twarz
|

09-11-11, 07:53
|
|
Member
|
|
|
|
|
Ostatnio edytowane przez kugelchen ; 22-11-11 o 12:37
Powód: blad ortograficzny
|

09-11-11, 09:50
|
 |
Member
|
|
|
|
|
Zasady Odmłodzonej Make-eup'istki
1. Na piękna twarzyczkę nakładam o ton jaśniejszy podkład!
2. Migdałowe oko otwieram zalotką, perfekcyjna kreska i dobrze wytuszowanymi rzęsami- lekkie smoky-eye robi wrażenie!!
3.Buźkę podkreślam chłodnym różem- by wyglądała na lekko zmarznięta ale naturalną
4.Zadbane, nawilżone usta lekko muśnięte błyszczykiem lub jasną pomadką.
zobacz http://www.youtube.com/user/pixiwoo#...15/Tzqwhs3qCWU
|

09-11-11, 10:17
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
Mam kilka zasad do których się stosuję dzięki czemu moja cera jest świeża i młoda:
1.Twarz należy pudrować oszczędnie.
2.Unikać ciemnych szminek.
3.Podkład powinien być lekki i jasny.
4.Cienie do powiek tylko matowe bowiem perłowe uwydatniają zmarszczki i kurze łapki.
|

09-11-11, 11:05
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
Aby moja twarz wyglądała młodziej staram się dobrze o nią dbać i spełniać jej potrzeby które z biegiem czasu zmieniają się. Na początku dokładnie ją oczyszczam za pomocą żelu z peelingiem który działa cuda bo pomaga mi odkryć nową gładką i promienistą skórę. Następnie używam kremu który nawilża, odżywia i ujednolica mój koloryt cery.Później odrobinę kolektora na cienie pod oczami,delikatny, naturalny podkład w płynie i gotowe.Moim zdaniem aby skóra wyglądała młodziej trzeba dbać o nią tak jak wymaga od nas nasz rodzaj cery. Zbyt tłuste kremy, gruba warstwa podkładu sprawiają że skóra nie oddycha, odwadnia się i przez to wygląda na zmęczoną i postarzałą. Twarz to nasza wizytówka więc nie przemęczajmy naszej skóry tylko ją pielęgnujmy.
|

09-11-11, 11:14
|
|
Member
|
|
|
|
|
Oszukać czas i...bystre oko szefowej :)))
Skórę odmładzam za pomocą makijażu''optycznie'' 
Nakładam wyłącznie małą ilość wszystkich''upiększaczy''-to podstawa,aby nie trzeba było wieczorem''zeskrobywać'' 
W mojej obowiązkowej codziennej przygodzie z makijażem,szczególnie omijam tonacje perłowe(które bezlitośnie podkreślają zmarszczki),stawiam na mat w kolorach cieni i decyduję się na barwy neutralne tylko:beż,brąz,szarość(ale nie popiel  )
Podkład najwyższej jakości z Spf 15 i trwały do 16 godzin-w pracy klimatyzacja mnie nie oszczędzi,a szefowa potrafi być bezlitosna dla...oznak zmęczenia tzw.niedyspozycji poweekendowych(czasami bardziej,niż z powodu braku profesjonalizmu-ot,kobiety  )
Przede wszystkim jednak musi on być dobrze kryjący(aby wspomniana przed chwilą cienka warstwa aplikacji wystarczyła),makijaż robił wrażenie świeżego,naturalnego,cera błyszczała lecz nie drobinkami a wypoczęciem,aby zwracała uwagę bezproblemowością:żadnych widocznych gołym okiem niedoskonałości,bo... chociaż remont zwykle trwa dłużej,przeprowadzając go ma się już pewne doświadczenie
|
| Narzędzia wątku |
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|