ZAREJESTRUJ SIĘ
|
ZALOGUJ
TESTY KOSMETYKÓW ROZRYWKA KONKURSY FILMY E-MAGAZYN

stare 04-12-10, 12:49
kate kate jest nieaktywny
Junior Member

Trądzik

Mam już tego dosyć!!!
Znacie jakieś dobre kosmetyki cz coś na pozbycie się trądziku? Jak znacie to piszcie.
stare 04-12-10, 18:58
nelka83 nelka83 jest nieaktywny
Banned

Trądzik trądzikowi nierówny . Ja mam lekki trądzik, coś tam od czasu do czasu powyskakuje, a moja mieszana i kapryśna cera powoduje, że bardzo rzadko mam gładziutką cerę. Mnie pomaga 3w1 (żel myjący + peeling złuszczający + maska regulująca) z Under Twenty. Jest to jedyny produkt do mycia twarzy, który naprawdę pomaga mi w walce z trądzikiem. Nie wysusza, nie podrażnia i wspaniale odświeża, także bardzo Ci go polecam. Kosztuje ok.12zł. Jeśli masz większy problem z niedoskonałościami, to zalecam mniej agresywne kosmetyki, bo jednak 3w1 posiada w sobie ścierające drobinki.

Napisz dokładnie z jakimi problemami się zmagasz i czego używałaś do tej pory.
stare 05-12-10, 15:53
kate kate jest nieaktywny
Junior Member

Właśnie mam zamiar sobie to kupić. Mój brat stosował i już nie ma trądziku.
Wcześniej stosowałam jakieś żele do trądziku co mi doktor napisał.
stare 05-12-10, 20:00
Luna_89 Luna_89 jest nieaktywny
Senior Member

Trądzik to poważna sprawa. Wiem coś o tym... Męczę się z nim od kilku lat i zamiast być lepiej jest coraz gorzej.... Antybiotyki, tabletki anty, suplementy diety,kremy, żele, pianki, maście...Lista jest naprawdę długa,a efekty różne. Raz bywało lepiej-raz gorzej,ale zwykle to drugie niestety Nadal nie znalazłam złotego środka na ten obrzydły mi problem...I ciągle zadaję sobie pytanie: "Czy to kiedyś wreszcie się skończy?" i będę mogła cieszyć się piękną,gładziutką i zdrową cerą??? Hmm...mam nadzieję,że ta chwila nastąpi,i to jak najszybciej!!!

"Pieniądze szczęścia nie dają - dopiero ZAKUPY!" ~ Marilyn Monroe
stare 25-03-11, 00:02
PanzerKitty PanzerKitty jest nieaktywny
Senior Member

A ja wam powiem ,że już prawie się pozbyłam tego paskudztwa , trądzik męczył mnie od 10 lat , podstawą leczenia jest znalezienie przyczyny. Mogą to być zaburzenia hormonalne, podłoże bakteryjne, braki witamin ( głównie z grupy B) problemy z wątrobą, gronkowiec,nieregularne wypróżnianie się (bakterie z jelita dostają się do krwioobiegu i potem krążą po organizmie)może to być też zatrucie organizmu toksynami. Jedym słowem trądzik to objaw że nasz organizm się przeciw czemuś buntuje. Mi trądzik ustąpił po oczyszczającej diecie, na wypryski polecam olej z czarnego kminu (czarnuszki) to naturalny antybiotyk , ja smaruję nim na noc całą twarz ,dzięki temu olejowi nic mi nie wyłazi a jeszcze niedawno miałam wielkie podskórne góle wierzcie mi wiem co to za koszmar. Olejek kupicie tutaj---> http://www.zrobsobiekrem.pl/?42,olej...nej-organiczny albo tu http://www.naturalne-piekno.pl/index...&Itemid=100013
na prawdę pomaga jestem tego najlepszym dowodem.
stare 25-03-11, 16:39
Senior Member

Dzięki PanzerKitty za to info o olejku!!! Muszę go kupić i wypróbować-może on w końcu zadziała i to skutecznie. Mam jeszcze jedną małą prośbę odnośnie tej diety oczyszczającej. Mogłabyś podać jakieś konkrety odnośnie niej? Bardzo mi zależy... Plisss! Ciekawe jest też to co piszesz o różnorodności przyczyn trądziku. Ja bym się tu doszukała nawet kilku przyczyn, z tych które podałaś...Najgorsze jest jednak to,że lekarze/ specjaliści rzadko potrafią wskazać tę właściwą przyczynę/y i podjąć właściwe kroki/leczenie. U dermatologa przeważnie dostaje się jakieś maście i antybiotyk, u ginekologa z kolei tabletki anty...Ale mnie to nie pomogło i szukam jakichś innych, alternatywnych rozwiązań.... Męczę się z trądzikiem od kilku lat i to już naprawdę stało się męczące-ba!- nawet dołujące... Wcinam ciągle jakieś suplementy diety na cerę, smarowałam się i łykałam różne antybiotyki, używam różnych kosmetyków i specyfików...Ale efekty są różne i niestety rzadko się zdarza, by problem całkowicie ustąpił, nawet jak mam trochę spokoju to za jakiś czas wszystko znowu powraca, nierzadko ze zdwojoną siłą Ech, czasami to już ręce mi opadają

stare 25-03-11, 17:12
tymka1989 tymka1989 jest nieaktywny
Senior Member

Zdjęcia: 8
ja na szczęście nie mam duzych problemów-czasem kilka pryszczy przed okresem. ale nawiązując do tematu muszę napisać że mam koleżankę, która ma takie problemy. lekarz dermatolog przepisałjej jakies antybiotyki na to w maści. a najbardziej denerwowało mnie to, że lecząc się z pozytywnym wynikiem ona kupowala tanie kosmetyki, smarowała antybiotyk a na to maske z fluidu z targu! żadne rozmowy z nia nie pomogly. wydaje mi sie że jak juz sie podejmuje leczenia to powinno sie odstawic fluidy i inne ciezkie kosmetyki ipozwolić skorze oddychac. a co wy na to?
stare 25-03-11, 18:46
Senior Member

Cytat:
Napisał tymka1989 Zobacz post
wydaje mi sie że jak juz sie podejmuje leczenia to powinno sie odstawic fluidy i inne ciezkie kosmetyki ipozwolić skorze oddychac. a co wy na to?
W pewnym sensie masz rację. Mnie np. strasznie dziwi kiedy dziewczyny o gładkiej, bezproblemowej buzi stosują podkłady/ fluidy i to w niemałych ilościach... Po co niepotrzebnie niszczyć cerę? Inaczej rzecz wygląda u osób z trądzikiem, zwłaszcza u tych z cięższą np. ropną postacią. Niestety nie da wyjść się do ludzi bez makijażu kiedy ma się na twarzy istne pobojowisko albo buzia wygląda jak po masakrze u rzeźnika... Dlatego naprawdę szczerze się dziwie i ciągle to powtarzam - nie katujcie niepotrzebnie zdrowej cery podkładami/fluidami. Ja jestem zmuszona do ich stosowania z racji stanu mojej cery, ale gdybym tylko mogła - odstawiłabym je albo chociaż rzadziej stosowała. Niestety nie wiem czy kiedykolwiek będzie mi to dane, bo jak krostki znikną zostają z kolei blizny...

stare 25-03-11, 19:13
PanzerKitty PanzerKitty jest nieaktywny
Senior Member

Cytat:
Napisał Luna_89 Zobacz post
Dzięki PanzerKitty za to info o olejku!!! Muszę go kupić i wypróbować-może on w końcu zadziała i to skutecznie. Mam jeszcze jedną małą prośbę odnośnie tej diety oczyszczającej. Mogłabyś podać jakieś konkrety odnośnie niej? Bardzo mi zależy... Plisss! Ciekawe jest też to co piszesz o różnorodności przyczyn trądziku. Ja bym się tu doszukała nawet kilku przyczyn, z tych które podałaś...Najgorsze jest jednak to,że lekarze/ specjaliści rzadko potrafią wskazać tę właściwą przyczynę/y i podjąć właściwe kroki/leczenie. U dermatologa przeważnie dostaje się jakieś maście i antybiotyk, u ginekologa z kolei tabletki anty...Ale mnie to nie pomogło i szukam jakichś innych, alternatywnych rozwiązań.... Męczę się z trądzikiem od kilku lat i to już naprawdę stało się męczące-ba!- nawet dołujące... Wcinam ciągle jakieś suplementy diety na cerę, smarowałam się i łykałam różne antybiotyki, używam różnych kosmetyków i specyfików...Ale efekty są różne i niestety rzadko się zdarza, by problem całkowicie ustąpił, nawet jak mam trochę spokoju to za jakiś czas wszystko znowu powraca, nierzadko ze zdwojoną siłą Ech, czasami to już ręce mi opadają
Luna biedactwo zniszczysz sobie wątrobę czy lekarz zanim zaczęłaś brać anty zlecił ci zrobienie badań hormonów? Co do diety napisz jak się odżywiasz na co dzień, jaki masz rodzaj cery i jakich używasz kosmetyków do twarzy i ile masz lat. Spróbujemy coś zaradzić i głowa do góry
ps. Z olejku będziesz zadowolona, smaruj nim całą buzię , olejek nakładaj na wilgotną skórę na noc , przy pierwszej aplikacji odczujesz delikatne pieczenie które będzie trwać około 4 minut, potem już będzie tylko lepiej. Olejek nie nadaje się do cery wrażliwej wtedy może podrażnić.
stare 29-03-11, 16:11
Senior Member

Cytat:
Napisał PanzerKitty Zobacz post
Luna biedactwo zniszczysz sobie wątrobę czy lekarz zanim zaczęłaś brać anty zlecił ci zrobienie badań hormonów? Co do diety napisz jak się odżywiasz na co dzień, jaki masz rodzaj cery i jakich używasz kosmetyków do twarzy i ile masz lat. Spróbujemy coś zaradzić i głowa do góry
ps. Z olejku będziesz zadowolona, smaruj nim całą buzię , olejek nakładaj na wilgotną skórę na noc , przy pierwszej aplikacji odczujesz delikatne pieczenie które będzie trwać około 4 minut, potem już będzie tylko lepiej. Olejek nie nadaje się do cery wrażliwej wtedy może podrażnić.
Nie, nie zlecił mi właśnie żadnych badań hormonów Kiedy powiedziałam, że mam dosyć poważne problemy z cerą i to już od dawna, spojrzał na mnie dziwnie i z automatu przepisał mi tabletki hormonalne. Jednak źle się czułam kiedy je brałam i chyba przy 3 opakowaniu przerwałam ich stosowanie.
Jeśli chodzi o kosmetyki, to tu masz trochę info o tym: http://ibeauty.pl/vbulletin/showthre...1324#post31324.
Poza tym używam kremów antybakteryjnych, żeli, mleczka do demakijażu, tonika matującego, pianki oczyszczającej, różnych peelingów, maseczek, podkładów dobrej jakości. Odnośnie diety: jem owoce, warzywa, jogurty i inne, piję zieloną herbatkę i rooibos, bo podobno dobrze działają na cerę i organizm, dodatkowo wcinam różne suplementy diety np. Humavit z witaminami z grupy B, Belissa cera i inne.

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania