ZAREJESTRUJ SIĘ
|
ZALOGUJ
TESTY KOSMETYKÓW ROZRYWKA KONKURSY FILMY E-MAGAZYN

stare 18-02-11, 13:46
kryspek kryspek jest nieaktywny
Junior Member

siostra chciała zrobić, ale poszła do salonu denique na diagnozę włosów. Fryzjerka odradziła jej to trwałe prostowanie, mówiąc szczerze, że jej włosy są do tego zbyt suche i cienkie. Efekt by uzyskała, ale kosztem kondycji włosów. Fryzjerka mówiła, że po takim prostowaniu zrobiłoby jej się suche siano na głowie. Siostra zrezygnowała, ale i tak stylistka wymyśliła jej fajną fryzurkę w sam raz do niej
Odpowiedź z Cytatem
stare 02-03-12, 16:30
Rebecca Rebecca jest nieaktywny
Member

Jak ja bym chciała mieć takie proste włoski. Teraz mam falowane i mam ich strasznie dosyć...
Odpowiedź z Cytatem
stare 04-03-12, 08:02
trycja13 trycja13 jest nieaktywny
Senior Member

tez bym chciała jest dość kosztowne bo kilkaset zł ale trzeba co jakis czas przeciez poprawiac bo wyrastaja nowe. w dodatku czy dasz sobie reke uciac, ze za kilka lat nie zamarzysz o lokach? kobieta zmienna jest
Odpowiedź z Cytatem
stare 10-03-12, 22:08
nutawanilii nutawanilii jest nieaktywny
Junior Member

W nowym wydaniu Rossmanowskiego "Skarbu"mowa o nowym produkcie Got2B Blow it straight-zestawie do prostowanie włosów składającego się z serum prostującego i utrwalającego efekt gładkosci do 10 myc.Jestem niezwykle ciekawa tego produktu juz nie moge sie doczekac zeby go zastosowac.Moja przyjaciółka od paru lat prostuje włosy trwale i powiem szczerze kondycja jej włosów jest fatalna,mysle ze po czesci to tez wina pielęgnacji jednak dotej pory nie poznałam nikogo kto stosowałby ten zabieg a widok jej włosów skutecznie mnie samą od zabiegu odciąga
Odpowiedź z Cytatem
stare 21-03-12, 23:41
Natka13 Natka13 jest nieaktywny
Member

Też kiedyś myślałam o trwałym prostowaniu włosów, ale w końcu zmieniłam fryzurę i zrezygnowałam. Miałam isć na zabieg do fryzjera, ale z tego co wiem to nie był on inwazyjny.
Odpowiedź z Cytatem
stare 23-03-12, 13:49
transylwania5 transylwania5 jest nieaktywny
Junior Member

Trwałe prostowanie włosów polega na naniesieniu na nie keratyny - zabieg dość długo trwa. Można zrobić to samemu. Uprzedzam - dość śmierdzący zabieg.
Odpowiedź z Cytatem
stare 26-03-12, 13:56
lili0391 lili0391 jest nieaktywny
Junior Member

Hej. Ja robiłam trwałe prostowanie włosów już 3 razy. Pierwszy raz jakieś 2 lata temu. Naturalnie mam mocno kręcone włosy i za tym pierwszym razem po umyciu włosów nie były one proste, tylko takie falowane, lekko skręcone, więc byłam troche zawiedziona, ale plusem było to, że nie musiałam ich tak długo prostować jak wcześniej i po wyprostowaniu efekt się trzymał aż do umycia a nie tak jak wcześniej wystarczyło lekka wilgoć i już miałam loki na głowie. Po jakimś czasie zaczeły się coraz mocniej kręcić. Dlatego postanowiłam zrobić to jeszcze raz i wtedy efekt był już super Po umyciu miałam całkowicie proste włosy, nie było żadnego puchu ani nic w tym stylu, włosy w ogóle mi się nie zniszczyły, teraz są nawet zdrowsze, bo nie męcze ich codziennie prostownicą. Włosy po upływie czasu już się nie skręcają na nowo, jedynie odrosty, dlatego teraz byłam zrobić sobie tylko odrosty i znowu mam całe wosy proste Jedyny minus jak dla mnie to cena , bo ja za włosy za ramiona płaciłam aż 700 zl. A no i potwierdzam , zabieg bardzo długi chyba z 4 godz u mnie i właśnie strasznie śmierdzący ten specyfik ;p
Odpowiedź z Cytatem
stare 28-03-12, 20:38
Rebecca Rebecca jest nieaktywny
Member

Ja nie robiłam ale bym chciała i pewnie kiedyś sobie zrobię
Odpowiedź z Cytatem
stare 28-03-12, 21:26
tymka1989 tymka1989 jest nieaktywny
Senior Member

Zdjęcia: 8
kiedyś podobal mi się taki zabieg ale to jak miałam długie włosy - jeszcze w liceum. Ale teraz nie chciałabym go zrobić. Po pierwsze za kosztowny, po drugie już mi przeszło i podobają mi się takie jakie mam włosy!
Odpowiedź z Cytatem
stare 28-03-12, 22:19
kleo kleo jest nieaktywny
Senior Member

Wpisy: 1
Zdjęcia: 4
mi byłoby szkoda kasy i włosów
Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania