03-07-10, 21:55
|
 |
Administrator
|
|
|
|
Trzecia edycja: lipiec 2010
Witajcie,
Zapraszamy po raz kolejny do udziału w konkursie, dzięki któremu możecie dołączyć do grupy osób co miesiąc testujących najnowsze kosmetyki Bourjois.
Szczegóły akcji i listę już wybranych testerek znajdziecie tutaj: http://ibeauty.pl/artykuly,1,32,659,...etyki-bourjois
Wystarczy napisać, czy używasz jakichś kosmetyków Bourjois oraz podać swój ulubiony trik makijażowy (tylko ta odpowiedź podlega ocenie jury).
W lipcu do przetestowania nowy błyszczyk Rose Exclusif.
Serdecznie zapraszamy!
|

05-07-10, 09:22
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
odp na 1 pytanie.mój ulubiony kosmetyk firmy Bourjois to cień Regard Pastel Lumiere nr 29,mam go już kilka lat,jest bardzo wydajny i dobrze się trzyma na powiece.to zapodam te triki co dałam w poprzednich edycjach  i dodam coś nowego  odp 2 efekt sztucznych rzęs:a więc żeby rzęsy wydawały się gęściejsze i dłuższe zawsze najpierw zakręcam je zalotką potem tuszuje,osypuję czarnym cieniem,jak tusz wyschnie podkręcam zalotką ponownie po czym robię czarną kreskę linerem tuż przy linii rzęs (można i na dolnej i górnej powiece) i tuszuje jeszcze raz.
trik za pomocą cieni:jeżeli oczy są osadzone blisko siebie,można to skorygować używając dwóch cieni jednego ciemnego(nie koniecznie czarnego) i jasnego (nie koniecznie białego) mogą to być odcienie w podobnej kolorystyce np: pastelowy róż i mocny fiolet.Cień jaśniejszy nakładamy w kąciku oka i do mniej więcej połowy tęczówki a ciemniejszy w części zewnętrznej wyciągając go jak najdalej w kierunku skroni,rozcierając granicę przejścia cieni,dodatkowo można dodać odrobinę białego perłowego cienia w kącik oka.Ten sam trik działa także dla oczu zbyt daleko osadzonych od siebie,tylko stosując go odwrotnie,czyli jasny cień na zewnątrz w kierunku skroni a ciemny od kącika do połowy tęczówki,rozcierając granicę przejścia cieni. większe usta:aby optycznie powiększyć usta i aby efekt trzymał się na dłużej należy najpierw nawilżyć usta kremem,następnie nałożyć podkład i przypudrować,obrysować usta kredką w kolorze skóry bądź białą wyjeżdżając delikatnie za granicę ust,rozetrzeć i nałożyć w ten sam sposób kredkę w kolorze ust, środek wypełnić szminką w kolorze o ton jaśniejszym odcisnąć za pomocą chusteczki nadmiar,przypudrować,nałożyć ponownie pomadkę i dodać połyskujący błyszczyk ale tylko na środek ust.
|

05-07-10, 11:10
|
 |
Junior Member
|
|
|
|
|
Witam ponownie,
Jesli chodzi o kosmetyki Bourjois, te które miałam okazję użyć opisałam w edycji czerwcowej.
Teraz chętnie opisze kilka z moich kolejnych trików jakie polecam.
- Muśnięcie policzków różem jest łatwe, a odswieża cerę jak godzinny spacer na świeżym powietrzu. Nakładając róż, pamiętajmy o trzech zasadach. Odcień różu dopasujcie do karnacji. Naturalnych rumienców będzie atutem gdy odpowiednio dopasujesz kolor, mam być naturalny. Aby uniknąc plam nakładajmy go po przypudrowaniu twarzy. Rozprowadzi się ruwnomiernie.
Nie wiesz, jak nałożyć róż? Uśmiechnij się szeroko i muśnij pędzlem skórę poniżej wypukłości na policzkach.
- Jak utrwalić błyszczyk? utrzymyma się na ustach dłużej umalowane wargi delikatnie przypudruj przez chusteczkę higieniczną, a potem jeszcze raz pociągnij błyszczykiem, uwagę skup na środku warg, tam nałóż go najwięcej.
- Czeka cię całonocna impreza i chcesz aby maijaż oka był trwały? zanim nałożysz cienie, pomaluj całą powiekę kredką w tym samym kolorze. Następnie cienie utrwal w ten sam sposób. Będziesz zdziwiona, jak długo przetrwa twój make-up.
Taki patent zastosuj w stosunku makijażu ust.
Tak jak kredka do oczu, rozsmarowana na całej powiece, dobrze utrwali cienie, tak konturówka podniesie trwałość szminki. Pomaluj nią całe wargi i dopiero nałóż swoją pomadkę.
- Cienie nakładaj palcami. Zwłaszcza, gdy chcesz mieć na powiece kilka ich kolorów. Dzięki temu barwy będą łączyć się ze sobą bez wyraźnych konturów.
- Wielogodzinny makijaż ust możesz także wykonać bez użycia szminki. Przypudruj usta, pokryj je całe różowym cieniem do powiek, a następnie nałóż transparentny błyszczyk.
- Jeżeli masz rzadkie rzęsy, a chcesz mieć bardzo gęste, wybieraj tusze w odcieniu szarym lub fioletowym, najlepiej z perłowym połyskiem. Dodatkowo, możesz pomiędzy rzęsami namalować małe kropeczki przy pomocy eyelinera. Zobaczysz, jaki spektakularny efekt osiągniesz.
- Jak odwrócić uwagę od okropnej krosty na twarzy? wtedy nalezy skupić uwagę na innym punkcie. Uzyskamy to mocnym makjażem oczu lub ust. To dobry dzień na makijaż w stylu smoky eyes albo krwistoczerwoną pomadkę. Tak intensywne akcenty skupią na sobie całą uwagę. Poza tym, rozpuść włosy. Burza włosów przyćmią ten brzydki defekt.
- Biała baza ukryje bruzdy.Te na linii od nosa do ust rzucają się w oczy i trudno je ukryć pod warstwą podkładu i pudru. Ale staną się niewidoczne, gdy przed zrobieniem makijażu rozprowadzisz na nich odrobinę białej bazy.
- Podkład nanoś zawsze palcami. W ten właśnie sposób postępuje większość wizażystów, mimo że istnieją do tego specjalne gąbeczki. Dlaczego tak robią? W kontakcie ze skórą preparat szybko nabiera temperatury ciała; w związku z tym lepiej się wchłania i jest mniej podatny na ścieranie. Poza tym palcami rozprowadzisz go najdokładniej
- Tonik świetnie konserwuje tusz. Maskara znacznie dłużej zachowa świeżość, gdy jej szczoteczkę od czasu do czasu będziesz przemywać tonikiem. Wtedy tusz nie będzie się na niej gromadził, maskara nie poskleja rzęs ani nie pozostawi brzydkich grudek.

05-07-10, 11:33
|
|
Junior Member
|
|
|
|
1. Jeszcze nie miałam okazji używać żadnego kosmetyku Bourjois, jednak bardzo chciałabym spróbować.
2. Jeśli chodzi o ulubiony trik makijażowy to jest on związany z rzęsami. Moje rzęsy są długie i gęste, jednak białe, ciężko je unieść i podkręcić oraz lubią się sklejać. Ale mam sposób, aby moje naturalne rzęsy wyglądały jak wachlarz. Najpierw maluję je normalnie czarnym tuszem, tak aby były uniesione i rozdzielone, jednak z przyczyn, które opisałam u góry przeważnie moje powieki sa brudne od tuszu (myślę jednak, że główną przyczyną jest długość moich rzęs  ), następnie czekam chwilę, aby rzęsy dobrze wyschły, potem przygotowuje sobie płyn do demakijażu i patyczki do uszu. Jedną stronę patyczka lekko zwilżam płynem i usuwam tusz z powiek, a drugą stroną patyczka przeciągam po powiece, aby zmyć resztki płynu, wszystko robię tak aby nie zepsuć rzęs. Na koniec jeszcze raz, delikatnie przesuwam szczoteczką po rzęsach i mam efekt sztucznych rzęs  Jest to trochę pracochłonne, ale naprawdę warto
|

05-07-10, 12:04
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
Niestety jeszcze nie miałam w swojej kosmetyczce kosmetyków firmy Bourjois.
Nie jestem kosmetyczką i nie znam się za dobrze na makijażu. Jednak ostatnio poradziłam sobie z malowaniem wyjątkowo dobrze. Otóż zgubił mi się gdzieś róż do policzków, więc użyłam.....cieni do oczu w kolorze złamanej wiśni. Efekt był porównywalny z profesjonalnym i moja buzia wyglądała na pełną energii.
|

05-07-10, 12:33
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Kiedyś używałam rewelacyjnego tuszu do rzęs Bourjois. Poza tym kosmetykiem nie próbowałam niestety żadnego innego. mam nadzieję, że będę miała taką szansę dzięki temu konkursowi 
Jeśli chodzi o mój ulubiony trik makijażowy, to jest nim sposób w jaki "powiększam" usta, a konkretnie górną wargę. Wystarczy nałożyć odrobinkę (naprawdę tylko troszkę-to bardzo ważne!) jasnego cienia do powiek (najlepiej jaśniutki beż) na wgłębienie pod nosem, nad ustami. Rozświetlając to miejsce optycznie powiększam górną wargę. Poza tym najwiecej błyszczyku nakładam na środek ust. Po takim zabiegu usta wydają sie pełniejsze i bardziej seksowne...naprawdę działa
|

05-07-10, 13:20
|
|
Junior Member
|
|
|
|
1.BOURJOIS eyeliner effet smoky 75 intense black to wymarzony eyeliner  do tej pory używałam innej marki ale po zajściu w ciąże musiała zmienić większość kosmetyków ponieważ oczy mnie szczypały i cały czas łzawiły.Długo szukałam odpowiedniego eyelinera i na szczęście natrafiłam na wasz produkt,w końcu mogłam malować się tak jak przed ciążą i cieszyć się pięknym wyglądem.
2.triki...by rzęsy wydawały się długie i mocno podkręcone zawsze nakładam maskarę zaczynając od zewnętrznego kącika oka i staram się mieć oko zamknięte wtedy tusz dobrze się rozprowadza
gdy chce uzyskać efekt kociego oka najpierw nakładam wąską kreskę cienia do oczu z reguły odcienie srebra i dopiero później nakładam eyeliner na cień oko wtedy jest bardzo wyraziste i pozbywam się wrażenia że jestem cała na czarno pomalowana a eyeliner lepiej się nakłada
cienie pod oczami maskuje nakładając jaśniejszy podkład pod oczy grubą warstwą pozostawiam na około minute ,nadmiar ściągam a resztę delikatnie wcieram w skórę
|

05-07-10, 13:44
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
1. jeśli chodzi o kosmetyki z bourjois, to nadal uwielbiam te same, które opisywałam w edycji czerwcowej, czyli korektor healthy mix, który przepięknie pachnie owocami, a efekt jest rewelacyjny oraz maskara volume clubbing i jej głęboka, lśniąca czerń!
2. triki:
- rzęsy w neonowych, letnich kolorach:
produkty: kolorowy eyeliner w odważnym, soczystym kolorze i szczoteczka do rzęs (można wykorzystać ze starego tuszu)
metoda: na szczoteczkę nabieramy eyeliner i malujemy tak, jak klasycznym tuszem do rzęs
- kocie oko:
produkty: tusz do rzęs
metoda: tuszujemy rzęsy jak zawsze, następnie kilkakrotnie pociągamy maskarą rzęsy w zewnętrznym kąciku
- wydatne, czerwone, gładkie usta:
produkty: szczoteczka do ust
metoda: delikatnie masujemy usta szczoteczką do zębów, która wygładza, pobudza ukrwienie, dzięki czemu usta są bardziej czerwone i powiększone
- długo utrzymująca się pomadka:
produkty: ulubiona szminka, chusteczki higieniczne, puder sypki
metoda: malujemy usta szminką, następnie delikatnie odciskamy usta na chusteczce, nakłady odrobinę pudru sypkiego i jeszcze raz malujemy usta
- wymodelowana twarz:
produkty: puder brązujący, róż, rozświetlacz
metoda: stań przed lustrem, uśmiechnij się - zobaczysz, które miejsca twojej twarzy są zagłębione (będzie to m.in. wewnętrzny kącik oczu, łuk kupidyna, czyli zagłębienie nad górną wargą)
a teraz po kolei: aby wymodelować twarz użyj bronzera (najlepsze są te w odcieniu biszkoptowo-kakaowym), nałóż go płaskim pędzlem przy linii włosów na czole (możesz w ten sposób wyszczuplić, skrócić czoło), muśnij nos (jeśli masz garbka na nosie możesz w tym miejscu nałożyć więcej bronzera), zrób "rybkę" i w miejscu zagłębień także użyj pudru brązującego
teraz kolej na róż - uśmiechnij się - uwypuklone miejsca, tzw. jabłuszka pomaluj delikatnie różem (najlepiej gdyby był jak najbardziej zbliżony odcieniem do twojej naturalnej skóry, naczynkowej cerze polecam róż w odcieniu brzoskwiniowym, brunetki o oliwkowej cerze będą dobrze wyglądać w bardziej odważnych kolorach - fuksjowy róż)
na koniec rozświetlacz (jeśli nie posiadasz typowego rożświetlacza, możesz zastąpić go jasnym połyskującym cieniem), nałóż go nad łukiem kupidyna, pod łuki brwiowe, w wewnętrznych kącikach oczu, na skronie oraz na szczyt kości policzkowych
|

05-07-10, 14:46
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
1. mascara
volume clubbing- świetnie pogrubia i sprawia że rzęsy staja się gęstsze, nei skleja.
2.Jeśli chcemy zatuszować:
Zbyt szeroki nos, nakładamy na boczne części nosa puder brązujący, a wierzch nosa delikatnie muskamy pudrem rozświetlającym
Podwójny podbródek, na tzw. 'drugi podbródek' tzn. ten który nie jest zbyt pożądany przez kobiety nakładamy puder brązujący, następnie modelujemy policzki, tzn. nakładamy brązer pod kości policzkowe, a na szczyty kosci policzkowych nakładamy puder rozświetlający
Zbyt wysokie czoło, na linię włosów nakładamy puder brązujący, zaś na skronie nakłądamy rozświetlający
Jeśli chcemy podkreślić:
Oczy, pod brew nakładamy rozświetlający biały cień, bądź rozświetlacz (np. Shimmer Pain Stick, MF, ok. 30 zł na allegro), oraz kąciki muskamy rozświetlającym białym cieniem (np. Inglot, Shine ok. 11 zł)
Policzki, na szczyty kości policzkowych nakładamy rozświetlający puder (np. mozaika rozświetlająca Avon, ok. 40 zł) bądź wcześniej wspominanego Shimmer Pain Sticka
TRIK!
Nad górną wargą nakładamy puder rozświetlający, bądź jasnobeżowy cień, zaś pod dolną wargą nakładamy cień brązowy, bądź brązer
Jak widzimy możemy wyczarować wiele rozwiązań dzięki brązerowi oraz rozświetlaczowi, są to dwa podstawowe kosmetyki zaraz po podkładzie, tuszu oraz korektorze
Dzięki Rozświetlaczowi mozemy również dodać zdrowego blasku twarzy nakładając delikatną linię na kościach policzkowych!
|

05-07-10, 19:14
|
|
Junior Member
|
|
|
|
1.moje ulubione kosmetyki to:
-effet 3D les nudes brun poetic(nr.33)
-docteur glamour cosmic rose voluptueux nr.(24)
-blush ambre d'or (nr.32)
-healthy mix vanille (nr.52)
-so laque rose corset (nr.04)
2.sztuczki kosmetyczne:
-posmarować twarz wazeliną na noc a rano skóra jest wypoczęta i nawilżona bez zapchanych porów.
-róż sypki wymieszaćz odrobiną kremu i powstanie delikatny bardzo naturalny róż w kremie
-przed użyciem maseczki do włosów podgrzać ja w mikrofalówce
-wewnętrzne końciki oczu pomalować srebrnym(dla chłodnego odcienia cery) lub złotym(dla ciepłego odcienia cery) cieniem a oczy będę promienne i rozświetlone  
|
| Narzędzia wątku |
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|