ZAREJESTRUJ SIĘ
|
ZALOGUJ
TESTY KOSMETYKÓW ROZRYWKA KONKURSY FILMY E-MAGAZYN

stare 13-12-09, 14:05
rafalmagdajankowiak
Guest

Tusz

Czy jest tusz do wrażliwych oczy...zwykłe maskary bardzo podrażniają oczy proszę o odpowiedz..
Odpowiedź z Cytatem
stare 13-12-09, 20:55
Beata Petrowa
Guest

Tusz do wrażliwych oczu

Moja klienta ostatnio pochwaliła tusz firmy La Roche Paosaj - firma farmaceutyczna dostępna w aptekach. Jest szansza że będzie dobry.
Ale czasem z tuszem wszystko jest ok a oczy i tak cierpią. Możesz mieć tzw. suche oczy - dobre są na to krople sztuczne łzy. Albo nosisz soczewki i drobinki pogrubiająco-wydłużające zawarte w prawie wszystkich nowoczesnych tuszach, osadzają się na nie i podrażniają całe oczy. Jeżeli problemem są soczewki to dobrym rozwiązaniem są tusze klasyczne, bez "efektów specjalnych"

Pozdrawiam
Beata Petrowa
Odpowiedź z Cytatem
stare 14-12-09, 02:10
Beata Dubiel Beata Dubiel jest nieaktywny
Ekspert iBeauty.pl

Wpisy: 1
Witam rafalmagdajankowiak!
Tusze to ,jak widac na forum,temat-rzeka.Ile Pań ,tyle opinii.Właśnie zrobiłam sobie wycieczkę po dużych perfumeriach,aby zobaczyc,co nowego w kosmetykach do makijażu,jak z bliska wyglądają,jaką mają konsystencję,jak pachną,jak sie rozprowadzają.Tuszy jest obecne na naszym rynku mnóstwo.Od najtańszych do najdroższych.Firmy prześcigają się w rodzajach samego tuszu,szczoteczek,opakowań i tzw.bajerów.Zacznę od tego,że każda firma testuje kosmetyki pod względem dermatologicznym,to koniecznośc.Każda renomowana firma tusze testuje dodatkowo oftalmologicznie,czyli pod katem optycznym.Czy nie podrażniają i są odpowiednie dla oczu wrażliwych.Niektóre mają również adnotację,że mogą byc dla osób noszących szkła kontaktowe.Jeżeli oczy są szczególnie wrażliwe,to proszę szukac tych z napisem"sensitive".Tam ryzyko reakcji alergicznej jest zminimalizowane do zera.Jednak co klientka ,to opinia.Tusz ,który pasuje tysiącom klientek,może akurat uczulic Panią.Rzadko zdarza się możliwośc przetestowania tuszu na sobie przed jego kupnem.Poza tym jest szansa ,że kilkadziesiąt klientek wcześniej próbowało taki tester(!).A więc pozostaje metoda prób i błędów.Cena tez nie idzie w parze z mozliwością uczuleń.Mogę tutaj zasugerowac kilka firm ,zarówno tańszych,jak i droższych.Moja sugestia,to maskary,które używają,bądż używały moje klientki i były bardzo zadowolone.Zarówno z jakości tuszu,szczoteczki,jak i braku uczuleń.Jest to więc ranking użytkowniczek,wiec myślę,że najbardziej miarodajny.
*Miss Sporty,Rimmel,Eveline,Joko,Maybelline,Sensique
*L'oreal,Max Factor,Bourjois,Lumene,Astor,La Roche Posay,Yves Rocher,Revlon
*Lancome,YSL,Guerlain,Helena Rubinstein,Dior

Panie często proszą o tusze bez "tych włosków".Wiekszośc firm wycofała się z ich stosowania.Zostały zastapione przedłużaczem,który jest w samym tuszu,jako mikroskopijne składniki,kuleczki,które przyczepiają sie do rzęs i wydłużają je.Panie skarżyły się,że owe włoski podrażniały i wchodziły pod soczewki.

Przy okazji chciałabym jeszcze przypomniec,że był sobie taki tusz,przeznaczony dla osób o nadwrażliwych oczach i alergików.Nie ma go już w sprzedaży parę lat,a klientki nagminnie o niego pytają.AA firmy Oceanic.Szkoda,bo sprawdził się.W mojej praktyce 100% zadowolonych klientek!Niestety nie jest produkowany,a szkoda.

Pozdrawiam.Beata Dubiel
Odpowiedź z Cytatem
stare 04-01-10, 14:23
Tulipka
Guest

Podpisuję się pod poleconym tuszem firmy Eveline. Sama noszę soczewki, używam tuszu Volume Show i nie zaobserwowałam żadnych podrażnien, zmian, zaczerwienien, dobra cena i jakoś odpowiednia jak dla moich potrzeb.
Odpowiedź z Cytatem
stare 09-02-12, 17:41
łotrzyca łotrzyca jest nieaktywny
Junior Member

Też noszę soczewki ale mój tusz nigdy mi nie podrażniał. Moja znajoma wspominała kiedyś, ze potrzebuje specjalnych kosmetyków, że tak trzeba, ze są to zalecenia okulistki. Szczerze nie przejęłam się. Wciąż używam sprawdzonego tuszu artdeco i jest wszystko w porządku.
Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
oczy, tusz, wrażliwe

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania