ZAREJESTRUJ SIĘ
|
ZALOGUJ
TESTY KOSMETYKÓW ROZRYWKA KONKURSY FILMY E-MAGAZYN

stare 09-05-11, 22:42
diabolique diabolique jest nieaktywny
Senior Member

Ja też uwielbiam żurawinę i rzeczywiście odkąd zaczęłam ją wcinać, to nie mam już żadnych problemów. I też kupuję, przy okazji tygodniowych zakupów, w Biedronie - mają tam żurawinę pierwsza klasa - wielkie i bardzo pyszne owoce, w korzystnej cenie. Suplementów diety z żurawiną nie próbowałam, natomiast również lubię przetwory, herbatki i soki żurawinowe. W połączeniu z mięsem to akurat tak średnio, gdyż raczej moje kubki smakowe nie lubią takiego zestawu
stare 09-05-11, 23:08
jantarek jantarek jest nieaktywny
Senior Member

Zdjęcia: 10
czytam Wasi aż poszłam po moją żurawinkę :0 Mam w butli- dodaję do wody. Polecano mi tez tabletki, ale i tak sporo łykam, więc wole naturalnie. Lubię też dżemy z mięskiem i czekam na efekty. Póki co, ukł. moczowy leczony farmaceutykami, ale żurawinką nie pogardzę.
stare 14-11-11, 11:23
Gwiazdkamala Gwiazdkamala jest nieaktywny
Junior Member

ja będąc w ciąży miałam non stop problemy z pęcherzem...stan zapalny właściwie się nie kończył, ciągle dostawała jakieś globulki, dopiero Pani ginekolog poleciła mi aby zacząć przyjmować żurawinę w dowolnej postaci. Ja wybrałam taką w kapsułkach ze skrzypem polnym GALa i do tego suszoną żurawinę jako przekąska na deser..właśnie kupowałam ja w biedronceStany zapalne się uspokoiły a ja mogłam dotrwać do końca ciąży. Polecam wszystkim kobitom które maja podobny problem.
stare 14-11-11, 11:52
anxiety_explosion anxiety_explosion jest nieaktywny
Senior Member

Wpisy: 1
Trzeba uważać, żeby nie kupować "suszonej" żurawiny, która - w niestety WIĘKSZOŚCI sklepów!!! - jest dostępna pakowana: smażona na oleju i z konserwantami. Wygląda ładnie, niemalże jak surowa, jest czerwoniutka i błyszcząca, jednak w rzeczywistości to sztuczne świństwo! Dlatego polecam CZYTAĆ SKŁAD na opakowaniu - jeśli zawiera olej i konserwant (często podana nazwa, teraz nie pamiętam niestety jak brzmi), nie kupować!

W leczeniu dobre efekty daje sok z żurawiny naturalny, kupiony w zielarni lub sklepie ze zdrową żywnością (i tylko w tego typu sklepach!), ewentualnie w postaci tabletek, kapsułek - urinal, żurawit i cała masa innych, w których skład praktycznie jest ten sam, tylko marka i cena inne. Czasami można dostać któryś z produktów w promocji, wtedy jest oczywiście najbardziej opłacalnie.

Jak długo brać - powiedziałabym, że minimum miesiąc, dwa, trzy. Ja osobiście swego czasu zjadłam dwa opakowanie żurawitu i wyniki badania moczu były dużo lepsze niż przed kuracją.

Cytat:
Napisał diabolique Zobacz post
I też kupuję, przy okazji tygodniowych zakupów, w Biedronie - mają tam żurawinę pierwsza klasa - wielkie i bardzo pyszne owoce, w korzystnej cenie.
No właśnie, dam sobie głowę uciąć, że w Biedronce żurawina tzw. "suszona" jest po prostu smażona i konserwowana.
Dziewczyny, błagam, sprawdźcie co jest napisane na opakowaniu!!!! Jedzenie w ten sposób przetworzonej żurawiny może mieć, obawiam się, wyłącznie efekt placebo, jeśli chodzi o leczenie dróg moczowych, bo lecznicze żadne... a co gorsza, daje dużą dozę mało wartościowych kalorii.

Ostatnio edytowane przez RudaGrazyna ; 14-11-11 o 12:28 Powód: post pod postem

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania