ZAREJESTRUJ SIĘ
|
ZALOGUJ
TESTY KOSMETYKÓW ROZRYWKA KONKURSY FILMY E-MAGAZYN

stare 20-01-11, 09:40
admin admin jest nieaktywny
Administrator

Zdjęcia: 287
Exclamation VI etap - styczeń/luty 2011

Witajcie!
Od 20.01.2011 zapraszamy do kolejnego etapu, w którym 5 osób może dołączyć do grupy testerek kosmetyków Delii (to już ostatnia taka szansa).

W tym miesiącu do testowania zestaw aż 4 kosmetyków do demakijażu: dwufazowy płyn, mleczko, płyn micelarny i żel do mycia.

Zadanie polega na wpisaniu poniżej odpowiedzi na następujące pytania:
1) Czy znasz kosmetyki Delia, jeśli tak, napisz, jakich do tej pory używałaś
2) Jak dbasz o swoje włosy? (tylko ta odpowiedź podlega ocenie jury)

Szczegóły akcji na: http://ibeauty.pl/artykuly,2,37,928,...osmetyki-delia

Serdecznie zapraszamy!
stare 20-01-11, 15:04
kasiunia1381 kasiunia1381 jest nieaktywny
Member

1. Znam, używam jedwabiu do włosów, lakieru fluorescencyjnego i płynu micelarnego
2. O włosy dbam używając delikatnego szamponu do włosów farbowanych, takiej też odżywki, do tego masaż aby pobudzić krązenie i oczywiście jedwab bo bez prostownicy włosy mi sie buntują, każdy po swojemu Od czasu do czasu funduję im maseczkę pod zwykłą reklamówką aby było im milutko i cieplutko, a dobroczynne kładniki dobrze się wchłoneły. Do tego często je czeszę szczotką z naturalnego włosia, odwdzięczają mi się miękością, gładkością, aż chce sie ich dotykać
stare 20-01-11, 16:07
olinkaa24 olinkaa24 jest nieaktywny
Member

1. Tak znam kosmetyki Delii , używam pomadki ochronnej nawilżającej,jedwabiu do ciała. oraz lakierów do paznokci.
2. O włosy dbam używając delikatnych szamponów, maseczek do włosów , raz w tygodniu robię sobie maseczkę z żółtek staram się używac prostownicy , lokówki, tylko wtedy gdy jest to konieczne, raz na 2 miesiące podcinam końcówki. No i przede wszystkim staram się jeść dużo owoców i witamin , bo zdrowa dieta też ma wpływ na wygląd włosów.
stare 20-01-11, 16:45
olaaaaaa olaaaaaa jest nieaktywny
Junior Member

1. Używam jedwabiu bo włosów z tej firmy.
2. Używam różnych masek( Dolce Latte, Wax), ale lubię też domowej roboty. Czasem robię sobie płukanki, staram się chodzić do fryzjera co ok. 2 miesiące. Łykam skrzyp, używam jedwabiu na końcówki, spraye chroniące przed temperaturą
stare 20-01-11, 17:01
annna84 annna84 jest nieaktywny
Member

Zdjęcia: 2
1. Znam całkiem dobrze kosmetyki Delia. Obecnie używam: fluidu "Mineral Velvet-Skin", bazy pod makijaż "Velvet Skin Silicone Base", korektora do brwi "Eyebrows gel corector", mascary "Most Wanted" i balsamu do ust. Jestem z nich zadowolona

2. Przede wszystkim stawiam na naturalność. Nie lubię poświęcać dużo czasu na układanie włosów i nie mam do tego cierpliwości. Do pielęgnacji włosów używam na co dzień jedynie szamponu (najczęściej Bambi dla dzieci, bo świetnie działa na moje włosy) i ostatnio kropli jedwabiu. Czasami nakładam odżywkę, ale im więcej "wymyślnych" kosmetyków, tym bardziej moje włosy stają się przetłuszczone, oklapłe i pojawia się łupież. Produktów do stylizacji włosów używam tylko wtedy, gdy jest to absolutnie konieczne.
stare 20-01-11, 17:28
Youztyna Youztyna jest nieaktywny
Junior Member

1. o firmie słyszałam dużo dobregoi, ale nie znam z autopsji
2. o moje włosy nie jest ciężko zadbać, gdyż nie są zbyt wymagające. wystarcza im szampon i odżywka wzmacniająca (często farbuję, suszę i prostuje włoski), od czasu do czasu jakaś maska... Dodatkowo herbatki i płukanki ze skrzypu polnego i w okresach przesilenia jakieś suplementy. To im w zupełności wystarcza są lśniące i zdrowe. Mogłyby być gęstsze, ale to już sprawa genów i nie mam na to wpływu.
stare 20-01-11, 19:06
lena248 lena248 jest nieaktywny
Junior Member

Smile Konkurs "Testuj z nami kosmetyki Delia"

1. Kosmetyki firmy Delia były moim odkryciem 2010 roku. Zakupiła m.in. mineralny fluid trwale matujący, mineralny fluid głęboko nawilżający, błyszczyk diamentowy, srebrzysty jedwab do ciała i płyn miceralny. Kosmetyki te są bardzo dobrej jakości,w przystępnej cenie; szkoda tylko, iż nie są dostępne wszystkie w sieci Natura.

2. Dopiero od niedawna zaczęłam bardzo dbać o moje włosy, po tym jak po stosowaniu diety pojawił się u mnie problem wypadania włosów. Mam brązowe, z natury przetłuszczające się włosy, które bardzo szybko przyzwyczajają się do szamponów i jakby "uodparniają się na ich działanie". Dlatego też często zmieniam kosmetyki do pielęgnacji włosów. Używałam już wielu firm, m.in. Vischy, Kadus, Garnier, Timotei, Pantene, a obecnie wypróbowuję Dove Intensive Repair Therapy. Staram się także zdrowo odżywiać, piję białą i zieloną herbatę, a okazjonalnie nakładam maskę na włosy. Prawie zupełnie zrezygnowałam z lokówki, przez co włosy mniej sie łamią
stare 20-01-11, 22:15
NekropolisQueen
Guest

1. Tak znam kosmetyki Delia. Kiedyś używałam emalii do paznokci,
farb do włosów oraz miałam okazję przetestować na swoim tacie
odsiwiacz do włosów

2. Moje długie i proste blond włosy lśnią jak latem złote kłosy
Więc uroku mi dodają, wszystkich wokół zadziwiają
Każdy mnie pyta co z nimi robię, że zachowują taką urodę?
Zdradzę zatem moje rytuały, co czynię by włosy zachwycały:
szampon co żółty odcień wypłukuje on kolor włosów moich kreuje,
nadając im poświatę jakże wyjątkową - srebrzyście-platynową,
później maseczkę z jedwabiem stosuję i z 10 minut włosy relaksuję.
Suszę banalnie bo naturalnie a podsuszone rozczesuję szczotkę
z naturalnym włosiem zastosuję. By na końcu ujarzmić niesforne
kosmyki nie potrzebne są przedziwne triki w dłoni rozcieram
kropelki jedwabiu i przegładzam włosy dla ich powabu.
I jeszcze na koniec życzliwa dla wszystkich rada, że z nadmiarem
przesadzać nie wypada, bo jak przysłowie stare powiada:
"co za dużo to nie zdrowo" żyjmy więc miłością, naturalnością,
prowadźmy aktywny tryb życia i odżywiajmy się prawidłowo !

stare 20-01-11, 23:40
nika nika jest nieaktywny
Banned

1.Tak znam,używałam podkładu matującego oraz błyszczyki
2.Moje włosy to moja wizytówka.Dbam o nie o każdej porze,jak tylko mogę.Mam z nimi straszne problemy ponieważ są łamliwe,strasznie się przetłuszczają,a końcówki rozdwajają.Dlatego używam odpowienich szamponów i odżywek,stosuję maseczki pielęgnacyjne.W końcówki włosów wcieram serum jedwabne,nie farbuję ich zbyt często,raz na pół roku wystarczy.Latem moje włosy strasznie wypadają,dlatego łykam witaminy,żeby je wzmocnić.Gdy czeszę włosy nie szarpię ich tylko delikatnie rozczesuje.Zrezygniowałam z prostownicy,bo po niej moje włosy były jeszcze bardziej osłabione.Nie suszę włosów,nie mam nawet szuszarki wiem,że dla niektórych z was wyda się to dziwne,ale zepsuła mi się,i nowej nie kupiłam radzę sobie inaczej głowa do mikrofalówki,10 minut na rozmrażanie i gotowe-oczywiście żartuje .Włosy owijam w ręcznik i tak chodzę sobie po domu i czekam,aż wyschną dzięki temu nie narażam ich na gorące powietrze,co też jest szkodliwe dla ich kondycji.Mam bardzo długie włosy i na noc je upinam,dzięki temu nie ulegają mechanicznemu uszkodzeniu.To takie moje sposoby na dbanie o włosy,może komuś się przydadzą.
stare 21-01-11, 15:03
wiewiorczak wiewiorczak jest nieaktywny
Senior Member

Zdjęcia: 4
1) Czy znasz kosmetyki Delia, jeśli tak, napisz, jakich do tej pory używałaś
powiem szczerze miałam z Delli jedwab do włosów ,który dla mnie był rewlacyjny ,no i kedys dostałam na urodziny lakier do paznokci jasny kolor taki kremowy ale nazwy niepamiętam.
2.Jak dbasz o włosy ? Dla mnie moje włosy to wyzwanie każdego dnia ,bo mam je długie aż za d.... krecone jak sprezyna ,grube i mocne .a wiec dzienny rytuał mycia to podtawa dlatego ,że sa one suche mało nawilzone ,odzywki to umie norma albo serum nawilzajace najlepiej jeszcze w posttaci olejku ,które rewelacyjnie wchłania mój włos.raz w tygodniu maseczka regenerujaca lub nawilzająca ,czesanie i rozczesywanie ich to koszmar dlatego musze to robic po umyciu jak włosy jeszcze sa wilgotne ,staram nie suszyć sie ich suszarka ,u mnie pielegnacja to nawilzanie ,nawilzanie i jeszcze raz nawilzanie.
Zamknięty Temat

Tagi
testowanie kosmetyków

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania