03-02-11, 19:57
|
|
Member
|
|
|
|
Tak. Używam jedwabiu do włosów Delia.
Mam włosy suche i zniszczone dlatego stosuje szamponu i odżywki przeznaczonych dla nich.
Zamiast prostownicy używam, grubych wałków, doskonale prostują włosy i dodają im objętości. Zrezygnowałam również z suszarki, zastąpiłam ja ręcznikiem szybko chłonącym wilgoć. Raz na tydzień nakładam na zniszczone końcówki olejek rycynowy, doskonale je nawilża. Na skórę głowy stosuję żółtko, oraz wykonuję masaż skóry głowy. Wiadomo, że zdrowe cebulki to gęste i piękne włosy  Mam ciemne włosy,żeby ich nie farbować często, stosuję płukankę z kory dębu. Ładnie pogłębia i odświeża kolor.
Pamiętam również wzmacnianiu od wewnątrz. Piję codziennie rano piję napar z siemienia lnianego (poprawia również cere i przemiane materii) a wieczorem z pokrzywy.
|

04-02-11, 01:58
|
 |
Junior Member
|
|
|
|
1. Z produktów firmy Delia znam tylko jeden, używam go regularnie a jest nim henna w kremie do brwi.
2. Jestem szczęściarą ponieważ włosy, tak ważny atrybut każdej kobiety, są moją "mocną stroną". Może to po części zasługa genów, ale też z pewnością właściwej pielęgnacji i świadomości że są one moją ozdobą i świadectwem zdrowia i dbałości o siebie. Każda kobieta ma swój indywidualnie opracowany i wypróbowany plan pielęgnacji włosów. W moim przypadku jest to:
- na co dzień właściwa, zróżnicowana dieta, piję głównie wodę niegazowaną i herbaty (zielona z dodatkami i owocowe), nie palę
- mycie włosów co 2-3 dni szamponem do włosów "puszących się", następnie odżywka do włosów trudnych do ułożenia, nadająca super połysk (ostatnio Gliss Kur)
- raz w tygodniu maska Dolce Placenta, dla mnie rewelacja
- suszarka jest w moim domu, ale używam jej kilka razy w roku, czasem prostuję włosy, ale tylko na "większe wyjście"
- masaż skóry głowy (ulubione zadanie mojego syna)
- mam z natury nieciekawy mysi kolor, do tego od kilku lat pojawiają się siwe włosy, więc co około 5 tygodni nakładam farbę samodzielnie w domu, ale zawsze jest to produkt zakupiony w profesjonalnym sklepie, nie drogeryjny
- w trudniejszych okresach, jak przesilenie wiosenne czy regeneracja włosów po okresie karmienia piersią (dwukrotnym  , wspomagam się Belissą
Mam jeszcze kilka zasad, których przestrzegam, m.in. spłukiwanie włosów letnią wodą, ochrona włosów i skóry przed wiatrem i niskimi temperaturami. I zawsze pamiętam że włosy, niezależnie od wieku, będą moją ozdobą i wabikiem
|

04-02-11, 15:51
|
 |
Junior Member
|
|
|
|
|
Delia
1. Kosmetyki Delia znam wyłącznie z "widzenia" na półkach w drogeriach.
2. Na co dzień do mycia włosów używam szamponu do włosów cienkich (najbardziej przypadł mi do gustu Ziaja Plantica). Szampon ten jest wprost stworzony dla mojej czupryny.
Dodatkowo w celu wzmocnienia włosów, stosuję maseczkę sporządzoną w domowym zaciszu.
Składniki na maseczkę:
-żółtko
-łyżka oleju
- kilka kropel cytryny
Wszystkie składniki mieszam ze sobą i nakładam na włosy na 15 minut, a następnie zmywam letnią wodą. Polecam!
|

04-02-11, 18:24
|
|
Banned
|
|
|
|
|
1. Nie znam kosmetyków Delia, ale chętnie poznam.
2. Dbam o moje włosy przede wszystkim w ten sposób, że ich nie niszczę. Nie używam prostownicy, nie farbuję, nigdy nie miałam zrobionej trwałej. Myję włosy szamponem do włosów normalnych lub przetłuszczających się. Staram używać na zmianę kilku szamponów, wydaje mi się wtedy, że włosy są atakowane pielęgnacją ze wszystkich stron. Nie ograniczam się tylko do zewnętrznego dbania o włosy, wiem, że odpowiednia dieta jest dla ich zdrowego wzrostu ważniejsza niż najlepsze kosmetyki. Dlatego jem produkty zawierające żelazo, krzem i cynk oraz witaminy. Daję włosom zdrowy budulec i wiem, że dzięki temu są mocne i błyszczące, a ja jestem z nich dumna.
|

04-02-11, 18:34
|
 |
Member
|
|
|
|
|
1. Znam kosmetyki Delia, ale nie miałam do tej pory możliwości testowania ich.
2. Włosy to coś, na czym szczególnie skupiam się przy pielęgnacji. Ze względu na dietę były one niesamowicie osłabione, matowe, wypadały. Teraz powoli odzyskują formę, ale nadal potrzebują specjalnej opieki. Mam włosy kręcone a więc z tendencją do puszenia i przesuszania.
Do mycia włosów używam szamponu bez silikonów, który oblepia włosy - dzięki temu mam pewność, że nic nie stanie na przeszkodzie odżywce, którą nakładam po myciu. Używam odżywek do spłukiwania, ponieważ nadają one gładkość moim trudnym do układania włosom. Włosy spłukuję podczas ostatniego płukania zimną wodą, aby domknąć łuski włosa, nadając im jeszcze więcej gładkości.
Od czasu do czasu wcieram w końcówki włosów serum przeciwko rozdwajającym się końcówkom. Oprócz tego stosuję naturalną, przygotowywaną samodzielnie w domu maseczkę. Składa się ona z nafty kosmetycznej, olejku rycynowego i cytryny. To właśnie dzięki niej moje włosy odżyły - nabrały blasku i widzę, że poprawia się stan ich nawilżenia.
Staram się ogarniczać wszelkie kosmetyki do układania włosów - wtedy, kiedy je prostuję stosuję jedynie spray chroniący przed działaniem wysokich temperatur. Włosy suszę tylko wtedy kiedy jest to konieczne, zawsze zimnym powietrzem.
O włosy dbam też od wewnątrz - pamiętam o piciu wody, jem ryby, warzywa, owoce. W kryzysowych sytuacjach sięgam też po suplementy diety.
|

04-02-11, 21:44
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
1. tak znam kosmetyki delia używam mineralnego fluidu.
2. moja pielęgnacja włosów ogranicza się do odżywki i jedwabiu oraz raz na jakiś czas maseczka regenerująca. Choć przyznam że mam problem z wypadaniem włosów.
|

05-02-11, 13:54
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
renia1233
1. Oczywiście, że znam kosmetyki Delia i to bardzo dobrze. Używałam podkładu mineralnego, MINERAL VELVET SKIN - nawilżająco-korygujący, kolejnym kosmetykiem jest Deli, Glamour Fashion korektor do brwi, powiem szczerze, że mile mnie zaskoczył. Korektor jest rewelacyjny, pięknie rozczesuje brwi, ładnie je przyciemnia. Obecnie już mi się skończył, ale mam zamiar kupić go ponownie. Jedwab do włosów, też posiadam. Ochrania włosy, nie przesusza ich i ma przyjemny zapach, polecam!. Ostatni produkt, który pragnęłam wymienić to ochronna emaila do paznokci, naprawdę długo się trzyma, i ślicznie wygląda na pazurkach, mam kolor 49, cudowny czerwień!
2.O moje włosy trzeba szczególnie dbać ponieważ są cienkie, potrzebują dużo opieki. Teraz staram się dbać o nie, od kiedy zniszczyłam je tak, że nie przypominały wcale włosów. Przestałam je farbować, to tak męczyło włosy... Kiedyś bardzo często i w dużej ilości stosowałam różnych środków do stylizacji, teraz to w zupełności ograniczam, a czasem nie używam wcale. Prawie po każdym umyciu głowy sięgałam po suszarkę, a to był duży błąd. Zdałam sobie sprawę, iż suszarka najbardziej niszczy włosy, tak je wysusza, że po pewnym czasie wyglądają jak siano. Teraz używam jej sporadycznie, jak się gdzieś mocno śpieszę, a tak to sposoby naturalne. Po umyciu zawijam w ręcznik i nie wolno ich szarpać wycierając, bo to podobno łamie włosy! No i czekam aż wyschną. Do mycia włosów używam różnych kosmetyków, lubię testować. Ostatnio miałam bardzo łagodny szampon apteczny. Ostatnio też zaczęłam testować Elution Ducraya, ma świetne recenzje. Lubię też taką odżywkę nawilżającą Farouka, z serii Biosilk ( świetnie wygładza włosy). Polecam też maskę z karitexem Alfaparf, to chyba mój ulubiony kosmetyk z tej kategorii. Świetnie regeneruje włosy, jak i nabłyszcza.
Po umyciu włosy czeszę grzebieniem z szeroko rozstawionymi ząbkami, a jak przeschnął to wtedy w ruch idzie szczotka ( oczywiście drewniana). Żebym mokre włosy czesała od razu szczotką to bym pewnie połowę włosów straciła,hehe.
No i staram się chodzić do fryzjera co 3- 4 miesiące, najczęściej podcinać rozdwojone końcówki. Niestety szybko się rozdwajają .
Tak dbam o swoje włosy, nie wiem czy dobrze czy źle, ale zauważyłam jakie włosy miałam na początku kiedy stosowałam suszarki itp. a jakie mam teraz, oczywiście zmieniły się na lepsze!
Pozdrawiam wszystkich!
|

06-02-11, 21:46
|
 |
Administrator
|
|
|
|
|
Testowanie kosmetyków Delia - zakończone
Witam,
Kończymy już akcję testowania kosmetyków Delia, jutro wyniki kolejnego, ostatniego etapu. Dziękujemy wszystkim za udział, pozdrawiam,
A.
|
| Narzędzia wątku |
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|