ZAREJESTRUJ SIĘ
|
ZALOGUJ
TESTY KOSMETYKÓW ROZRYWKA KONKURSY FILMY E-MAGAZYN

stare 19-03-11, 18:43
fiołek91 fiołek91 jest nieaktywny
Junior Member

Walka z wypadającymi włosami !

Wiosną, niestety nasila się efekt wypadania włosów.
Jak z temu zapobiec??
Odpowiedź z Cytatem
stare 19-03-11, 19:49
weronika.o-ca weronika.o-ca jest nieaktywny
Senior Member

Podstawą dobrej cery, paznokci i włosów jest po prostu dieta- i nie ma tu cudów, w myśl zasady "jesteś tym, co jesz".... także pożywne, zdrowe odżywianie zapobiegnie problemowi wypadania włosów na pewno poczytaj na necie o tym, jakie witaminy "lubią włosy", co jeść, zeby je wzmocnić.... i po prostu zmień dietę
a dodatkowo- nie nalezy związywać włosów w kucyk, bo to je osłabia.... używać srodków ochronnych do prostowania, stosować maski, odżywki...
stare 19-03-11, 19:57
Agatka864 Agatka864 jest nieaktywny
Member

Pomagają też suplementy diety , takie jak np skrzypo -vita, czy Capivit. Dodatkowo dobrze wpływają na cerę i paznokcie.

Ważne żeby cebulki włosów były zdrowe. Dobrze pobudza je delikatny masaż skóry głowy.
Z babcinych sposobów - żółtko położone na skórę głowy.
Odpowiedź z Cytatem
stare 19-03-11, 22:00
elektricgirl elektricgirl jest nieaktywny
Senior Member

Zdjęcia: 32
Wyślij wiadomość poprzez Skype™ do elektricgirl
Polecam serie z biovax'a -ta brazowa, przeciw wypadaniu włosów. marka raczej apteczna. w super pharm na pewno dostaniesz. jest szamponik, odzywka na szybko oraz maskę. maske polecam w szczególnosci!!!!!!!!
stare 25-03-11, 20:46
JeszczeBardziej JeszczeBardziej jest nieaktywny
Senior Member

Ja zastanowiłabym się nad przyczynami. Może powinnaś oczyścić organizm po zimie. Może są osłabione przez czapki, kaloryfery, suszenie suszarką. Z suplementów polecam Vitapil.
Odpowiedź z Cytatem
stare 25-03-11, 23:41
kasiulaa1480 kasiulaa1480 jest nieaktywny
Junior Member

Walka z wypadającymi włosami !

Mam problem z wypadającymi włosami. Od jakiegoś czasu zauważyłam,że jest ich coraz więcej na mojej szczotce. Wcześniej były dosyć grube i gęste,natomiast teraz tracą powoli swoją witalność. Nie wiem jak temu zapobiec. Mój sposób odżywiania nieco się zmienił, gdyż nie jem tłustych potraw, lecz myślę,że to chyba nie od tego zależy. Jeśli macie jakieś rady, to chętnie skorzystam. Pozdrawiam
Odpowiedź z Cytatem
stare 26-03-11, 21:18
Senior Member

A nałogi masz? Albo stresów dużo? Mi kiedyś zaczęły się sypać włosy i wspomniałam o tym dermatolożce, a ona zaczęła zadawać pytania na temat mojego związku. Dostałam receptę na 90 zł!!! i zalecenie, że za dwa tygodnie mam przyjść na kontrolę i powiedzieć jej, że nie jestem już z tym chłopakiem. Recepty nie zrealizowałam, bo nie miałam wtedy tyle kasy, a włosy przestały wypadać jakiś czas po rozstaniu.
Odpowiedź z Cytatem
stare 26-03-11, 21:28
dakota dakota jest nieaktywny
straż forumowa

Wpisy: 13
Zdjęcia: 4
Gdzieś czytałam, że na wiosnę i na jesień włosy zaczynają wypadać. Ale fakt faktem, stresy tez robią swoje, wiem po sobie. Był taki okres w moim życiu, że były to dla mnie koszmarne miesiące, tak samo koszmarne były moje włosy (ale kto się wtedy nimi przejmował). Masowo wypadały, jak już odżyłam nieco, to i włosy też odżyły.
Dieta dietą, tableteczki też, ale jeśli ktoś ma sporo stresów, to moim zdaniem branie tabletek mało co da, a raczej może jeszcze bardziej nakręcać - w końcu łykam tabletki, a włosy i tak wypadają, więc kolejny stres. I koło się zamyka.
JeszczeBardziej - pogratulować takiej pani doktor! Ja się nie spotkałam z takimi jeszcze

Odpowiedź z Cytatem
stare 26-03-11, 21:38
Senior Member

Czyli co, zrzucamy sierść? Ha ha
Moje są osłabione przez to, że je szarpię.
Podobno też na ich kondycję źle wpływa rozczesywanie bardzo mokrych włosów. Ponoć powinno się je dobrze wytrzeć ręcznikiem i chwilę odczekać przed czesaniem.
Odpowiedź z Cytatem
stare 26-03-11, 21:39
tymka1989 tymka1989 jest nieaktywny
Senior Member

Zdjęcia: 8
ja nie mam tego problemu. Moje włosy nawet 4 farbowań sie nie bały... a wylatuje mi tyle co zawsze czyli mały pukielek.
Ja także podziwiam panią doktor - i Ciebie że jej opowiedziałaś o sobie ja chyba nie byłabym tak wylewna i coś bym skłamała że jest ok.
Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania