03-02-12, 10:09
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Cytat:
Napisał dakota
MegaKrzem to takie zielone tablety, opakowanie 60 sztuk kosztuje ok 14 zł (zażywać należy jedną dziennie, więc cena nie jest wysoka).
|
Ooo, to taniutko, dzięki za info
|

05-02-12, 11:49
|
|
Junior Member
|
|
|
|
ja uzywałam wszystkiego aktualnie biore suplement diety SKRZYP I POKRZYWA ale to nie pomaga w 100% i tak wypadaja i tak  chyba nie ma na to żadnej metody;/
|

05-02-12, 23:29
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Ja mam Humavit skrzyp i pokrzywa  ale ten MegaKrzem też brzmi interesująco
|

08-02-12, 14:05
|
 |
Junior Member
|
|
|
|
|
Dziewczyny sprawdzajcie sklady tych supelementów bo potrafią się one bardzo różnić. Najbardziej ubogie są te najbardziej reklamowane; capivit, belissa.
Aktualnie stosuję L'Biotica włosy&paznokcie, ma 28 składników aktywnych.
Najważniejsze składniki to: biotyna (witamina H), kwas foliowy, witamina A, witaminy z grupy B: B1, B2, B5, B6, B12, witamina C, witamina D3, witamina E, jod, cynk, żelazo, miedź, mangan, selen, molibden, krzem - wyciąg ze skrzypu polnego, wyciąg z pokrzywy, algi morskie, ekstrakt z liści zielonej herbaty, metionina i cystyna.
|

08-02-12, 19:59
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Cytat:
Napisał Filutek
Dziewczyny sprawdzajcie sklady tych supelementów bo potrafią się one bardzo różnić. Najbardziej ubogie są te najbardziej reklamowane; capivit, belissa.
Aktualnie stosuję L'Biotica włosy&paznokcie, ma 28 składników aktywnych.
Najważniejsze składniki to: biotyna (witamina H), kwas foliowy, witamina A, witaminy z grupy B: B1, B2, B5, B6, B12, witamina C, witamina D3, witamina E, jod, cynk, żelazo, miedź, mangan, selen, molibden, krzem - wyciąg ze skrzypu polnego, wyciąg z pokrzywy, algi morskie, ekstrakt z liści zielonej herbaty, metionina i cystyna.
|
A powiedz proszę, czy L'biotica ma formę kapsułek żelatynowych czy tabletek? I ile kosztuje?
|

09-02-12, 00:26
|
 |
straż forumowa
|
|
|
|
Cytat:
Napisał ayame
A powiedz proszę, czy L'biotica ma formę kapsułek żelatynowych czy tabletek? I ile kosztuje?
|
Ayame powiedz mi czy taką trudność sprawia Ci używanie wyszukiwarki? na poprzedniej stronie pytałaś o MegaKrzem teraz o to... no błagam Cię, nie mów że robisz to, żeby nabijać posty!
|

09-02-12, 00:44
|
|
Senior Member
|
|
|
|
Ok, ok, już o nic nie pytam
|

09-02-12, 00:58
|
 |
straż forumowa
|
|
|
|
Cytat:
Napisał ayame
Ok, ok, już o nic nie pytam 
|
pytać zawsze możesz, ale nie w momentach kiedy możesz użyć wyszukiwarki  - no chyba, ze jesteś leniuszkiem, to wtedy powiedzmy, że jesteś usprawiedliwiona
|

09-02-12, 09:57
|
|
Senior Member
|
|
|
|
A nie macie może takiego wrażenia, że po wyjściu od fryzjera, kiedy wam już zrobi te czary-mary na głowie, ani jeden włos wam nie wypada dopiero za jakieś 2 tyg?Ja tak przynajmniej mam,przez pierwsze dni ani jeden włos mi z głowy nie spadnie dopiera za kilka dni wszystko się zaczyna od nowa, mam tzw. powtórkę z rozrywki tzn. wypadają i gdzie się nie obrócę tam zawsze znajdę mój włos
|

09-02-12, 18:44
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Cytat:
Napisał Odella
wypadają i gdzie się nie obrócę tam zawsze znajdę mój włos 
|
Też tak kiedyś miałam. Bardzo długie włosy, koszmarnie wypadające (dosłownie przestałam je czesać, bo aż mnie przerażało, ile zostawało włosów w garści). Wszystko się zmieniło radykalnie odkąd w 100% zmieniłam dietę. Problem zniknął całkowicie. Teraz przyjmuję też dodatkowo suplementy, głównie Spirulinę oraz różne wyciągi z ziół.
Przez te moje doświadczenia jestem przekonana, że ŻADEN super-szampon czy odżywka nie jest w stanie wpłynąć na włosy tak, jak sposób odżywiania - zawsze polecam wszystkim przyjaciółkom i znajomym zastanowić się, jakie pokarmy (nierzadko alergizujące) z ich jadłospisu mogą osłabiać ich organizm i jakich składników brak w ich diecie. Takie podejście do walki z wypadaniem włosów uważam za jedyne rozsądne, jeśli mam być szczera
|
| Narzędzia wątku |
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|