19-08-10, 11:48
|
|
|
|
Wasze ulubione lakiery do paznokci!
Tak jak w temacie: Jakie są Wasze ulubione lakiery? A może macie tylko jeden, ten najlepszy z najlepszych? Podajcie markę i kolor
Zacznę,
uwielbiam lakiery Bourjois, te z serii So laque. Ten winyl w ich składzie faktycznie poprawia wygląd nałożonej warstwy, zwłaszcza że nie jestem mistrzynią w schludnym malowaniu lewą ręką  . Mój ulubiony kolor to Cerise Noire.
Jednak teraz, kiedy jest jeszcze lato spodobały mi się kolorki na pazurkach. Niesamowitą gamę kolorów mają tanie jak barszcz lakiery firmy Lovely Crystal Strength.
Chociaż mam ich sporo, najbardziej przypadł mi do gustu kolor żółty
Podzielcie się swoimi opiniami!
|

20-08-10, 08:30
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
|
Aktualnie w swojej kosmetyczce mam :
Rimmel 60 seconds Vinyl Shine : czarny, bordo, śliwka i brąż
Rimmel Lycra Pro : kolor barely there, velvet rose (mają szeroką szczoteczkę - uwielbiam)
Wibo Express Growth : marchewkowy, czerwony, czarny, różowy, turkusowy i miętowy (tanie jak barszcz, ale niezbyt trwale - lubię je za gamę kolorystyczną )
|

20-08-10, 17:08
|
 |
straż forumowa
|
|
|
|
|
Mam specjalne pudełko z lakierami, i takie the best of the best z tej całej ekipy to :
- OPI It's a girl - kolor jasnego pastelowego różu, idealny do francuskiego, ale cudnie wygląda też i sam. Dosyć długo się utrzymuje (na stopach do 3 tygodni !), nie odpryskuje, jesli już to na końcach paznokcie delikatnie się wyciera
- Sally Hansen - Nail Prisms 02 Pink Rose Diamond - lakier składający się z drobinek, które na paznokciach tworzą niesamowite efekty tęczy. Już po jedne warstwie paznokcie wyglądają ciekawie, jednak przy dwu cudownie się mienią. Raczej się wyciera niż odpryskuje, schnie w miare szybko.
- Joko Virtual Color - 61 - klasyczna czerwień - ładnie się rozprowadza, dobrze i szybko schnie, kolor jest wyraźny i intensywny
|

20-08-10, 22:00
|
|
|
Dzisiaj kupiłam lakier Inglot kolor miętowy 969, wygląda super !
|

21-08-10, 16:21
|
|
Banned
|
|
|
|
tośka, właśnie też się czaje na ten lakier  . Malowałaś nim już paznokcie? Bardzo jestem ciekawa jak kryje. Gdybyś mogła wkleić zdjęcie, to byłoby super
|

21-08-10, 22:52
|
|
|
okej, nie ma problemu 

22-08-10, 23:06
|
|
Banned
|
|
|
|
Super, bardzo Ci dziękuję. Jutro sobie zakupię
A czy ktoś używał nowych lakierów z Bourjois?
|

23-08-10, 11:32
|
 |
Member
|
|
|
|
Wypisywała nie będę jakie mam lakiery, ale jeżeli chodzi o ulubiony, to chyba Vipera Creation Nail Design, no i może Sally Hansen Diamond Strenght, choć lakiery Sally są specyficzne i albo się je kocha, albo nienawidzi
Natomiast te najbardziej "fe" to Astor Fash'N Studio - 3 warstwy żeby w ogóle było jakieś krycie? No i robi niemiłosierne smugi... Ale używam do zdobienia  Drugi lakier to Vipera Jumpy - troszkę lepszy od Astora, ale też nierewelacyjny.
Ale tak reasumując, to jeszcze nie trafiłam na "ten jeden jedyny" lakier do paznokci
|

24-08-10, 15:59
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
|
Moje ulubione lakiery to firmy JOKO.Zarówno te klasyczne Virtual,jak i te nowsze Vinyl.Trzymają się od 7 do 10 dni(przy dwóch warstwach).Duży wybór kolorów i przystępna cena.Moim ostatnim odkryciem są lakiery firmy PAESE.Ostatnie kolory-piękne.
|

26-08-10, 22:39
|
|
Banned
|
|
|
|
|
Do frencha polecam lakiery firmy Kellys.
|
| Narzędzia wątku |
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|