ZAREJESTRUJ SIĘ
|
ZALOGUJ
TESTY KOSMETYKÓW ROZRYWKA KONKURSY FILMY E-MAGAZYN

stare 07-04-10, 17:02
renfri
Guest

"była wegetarianka" może jest jakaś na forum?

Hej,czy może któraś z Was była przez dłuższy czas wegetarianką? Jeśli tak,to byłabym wdzięczna,gdyby napisała,jak udało jej się przyzwyczaić do diety zawierającej mięso.
Na razie jem ryby ''z pieca'' i paluszki rybne etc, bo brzydzę się przyrządzać rybę/inne mięso,ale mam wrażenie,że strasznie od nich tyję, bo chociaz nie przybrałam na wadze (boz początkiem tej diety ćwiczę teraz 6 dni w tygodniu),to też nie schudłam,a bardzo chciałabym.
Z góry zastrzegam,że byłam u dietetyka i to niejednego,ale pierwsza ułożyła mi dietę chyba na przytycie,bo inaczej nie umiem zinterpretować stada węglowodanów,kotletów schabowych i ciastek delicji na kolacje. Drugi dietetyk ułożył mi dietę niewykonalną, bo były w niej same potrawy powodujące wzdęcia i nie było nic smacznego.
stare 12-04-10, 23:16
motylica motylica jest nieaktywny
Junior Member

Byłam wegetarianką ponad 10 lat

Ja byłam wegetarianką ponad 10 lat. Nadal nie jem dużo miesa, bo wole jarzynki, ale ewidentnie moj organizm tego potrzebuje. Kiedy nie jadłam mięsa, zawsze czułam głód i zapychałam sie serem. Ćwiczyłam wtedy 3 razy w tygodniu po 2-3 godziny, i za każdym razem, kiedy wracalam do domu wieczorem, zjadałam MICHE salaty z puszką kukurydzy i calym opakowaniem fety. Jadlam tez duzo soi i jajek - wiadomo, jakie są skutki uboczne ; )

Po przejsciu na mięsko, zchudlam ponad 10 kg. Tez zaczynałam od ryby, ale po rybie – mimo ze jest szalenie zdrowa... no nie do końca, bo w wielu gatunkach jest dużo ołowiu – człowiek po kilku godzinach znów jest glodny.

Nigdy nie zapomnę, jak pierwszy raz zjadlam kurczaka na lunch. Mijały godziny, a ja po raz pierwszy od lat nie czułam glodu! Niesamowite!!!

W Polsce generalnie je sie za duzo miesa, moim zdaniem trzeba je jesc, ale w umiarkowanych ilościach.

Gdy byłam bardzo mloda, bulwersowała mnie też produkcja miesa... teraz staram się więc kupować mięso u lokalnego sprawdzonego rzeznika, a jajka tylko od „szczęśliwych” kur

A jesli chodzi o przyrządzanie miesa, to można zalozyć rekawiczki i wyobrażać sobie, ze jest sie chirurgiem... ja tak sie bawie ale mam bujna wyobraznie ; )
stare 30-03-11, 18:47
niepospolita niepospolita jest nieaktywny
Junior Member

Zastanawia mnie dlaczego zmieniasz dietę. Byłaś u dwóch dietetyków, ale o powodzie nic nie wiem, a myślę, że jest to dość istotna sprawa
Może z tą wiedzą mogłabym coś pokombinować i jakoś wspólnymi siłami ustalimy jakiś sensowny i odpowiedni plan żywieniowy dla Ciebie.
Ja zauważyłam, że dietetycy, jak i wszyscy lekarze i inni znachorzy, bez konkretnego wywiadu i badań zalecają coś co wydaje się słuszne, ale niestety tak nie jest.
ja swój organizm już poznałam, wiem na jakie produkty jak reaguje, po czym tyję, po czym zachowuję wagę, czy chudnę, ale najgorsze w moim przypadku są wzdęcia i ogólny dyskomfort Jednak myślę, że teraz sobie z tym radzę, mamę też naprostowałam na dobrą drogę
Także jeśli masz ochotę, to możemy o tym "porozmawiać"

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania