ZAREJESTRUJ SIĘ
|
ZALOGUJ
TESTY KOSMETYKÓW ROZRYWKA KONKURSY FILMY E-MAGAZYN

stare 28-03-11, 07:31
admin admin jest nieaktywny
Administrator

Zdjęcia: 287
Smile Wygraj zestaw Wella Pro Series

Zapraszamy do konkursu, w którym do wygrania jest 10 zestawów kosmetyków z nowej linii pielęgnacyjnej do włosów - Wella Pro Series.
W każdym zestawie - aż 4 szampony i 4 pasujące do nich odżywki (pełna kolekcja!).

Wystarczy rozwinąć zdanie: „Moja profesjonalna domowa pielęgnacja włosów to…”
(max. do 5 zdań).

Wszystkie szczegóły: http://ibeauty.pl/artykuly,2,38,1522...lla-pro-series

Zapraszamy!
stare 28-03-11, 08:58
madziula2701 madziula2701 jest nieaktywny
Member

Moja profesjonalna domowa pielęgnacja włosów to dbanie o włosy codziennie. Podczas naprawy po farbowaniu najbardziej skuteczne okazały się maski, nakładam te do włosów mocno zniszczonych i trzymam ok. 30 min na głowie, by przy rozczesywaniu nie powyrywać ich zupełnie, z racji tego, że są bardzo słabe. Dbam o włosy "od środka", dlatego przyjmuję preparaty ze skrzypem polnym, suplementy oraz witaminy. Włosy myję codziennie, ponieważ szybko przetłuszczają się, a kobieta zawsze musi pięknie wyglądać po czym staram się, aby włosy wyschły same, bez użycia suszarki. Nie ma dnia bez balsamu lub odżywki ze spłukiwaniem oraz mgiełki, by łatwiej się rozczesywały. . I co najważniejsze, przed każdym użyciem prostownicy stosuję płyn do prostowania, który pomaga szybciej osiągnąć pożądany efekt, pozwala na prostowanie pod wpływem niższej, niż normalnie temperatury, nie niszcząc przy tym tak bardzo włosów
stare 28-03-11, 09:21
malgosia74 malgosia74 jest nieaktywny
Member

Konkurs - wygraj zestaw wella pro series!

Moja profesjonalna domowa pielęgnacja włosów to ich codzienne mycie dobrym i sprawdzonym szamponem, odpowiednim do mojego rodzaju włosów. To odżywka, która dostarczy włosom i skórze głowy niezbędnych witamin i minerałów oraz serum na końcówki. Są długie i wymagające, więc nie przesuszam ich, a pozwalam swobodnie im wyschnąć, by lśniły swym naturalnym pięknem. Im mniej specyfików do pielęgnacji tym zdrowsze, piękniejsze i pełne blasku włosy, które są moją wizytówką. Profesjonalizm w domowej pielegnacji to nie tylko dbanie o włosy z zewnątrz, to również odpowiednie odżywianie i nawadnianie organizmu od wewnatrz, dlatego regularnie się odżywiam i przyjmuję dzienną dawkę witaminek
stare 28-03-11, 09:55
Anula84 Anula84 jest nieaktywny
Member

Zdjęcia: 2
Zawsze z włosem, nigdy pod włos... ;)

Moja profesjonalna domowa pielęgnacja włosów to:

1. KONIECZNOŚĆ, bo przecież jak każda kobieta chciałabym mieć piękną i zdrową fryzurę, lśniącą pięknem, urzekającą objętością i kolorem - dlatego dbam o włosy na co dzień, od zewnątrz i od wewnątrz, stosując tylko wysokiej jakości kosmetyki (szampon do włosów półtłustych i łamliwych, ze skłonnością do łupieżu, odżywkę, maseczki na włosy, mgiełki do układania, specjalne spray'e termiczne i ochronne...)) oraz odpowiednią i bogatą w składniki odżywcze (witaminy, minerały, magnez, cynk, zioła takie jak skrzyp polny itd.) dietę;

2. PRZYJEMNOŚĆ, bo dbając o włosy, spędzam miłe chwile w łazience w poczuciu, że robię coś rozsądnego i dobrego, czy to nakładając szampon, maskę lub odżywkę, czy susząc je delikatnie, czy też rozczesując odpowiednio dobranym grzebieniem lub szczotką lub układając w jakąś ciekawą kompozycję na głowie, oczywiście z zachowaniem wszelkich zasad sztuki fryzjerskiej...

3. KREATYWNA ZABAWA Z TRADYCJĄ - bo trzeba się wykazać kreatywnością, żeby w odpowiedni sposób wykonać tradycyjną maseczkę na włosy z piwa czy jajek, by zdobyć odrobinę deszczówki do ich umycia tudzież - by wyciągnąć z mało rozmownej babci inne informacje na temat domowych metod dbania o owłosienie bujne i zdrowe; jeśli chcecie - mogę udostępnić babcię, sami zobaczycie, jakie to trudne!

4. OSZCZĘDNOŚĆ - co dla wielkopolskiej pyry i krakowskiego centusia w jednym szczególnie ważne: bo przecież dbając o włosy teraz, zaoszczędzam na ich kurowaniu, przeszczepianiu czy farbowaniu i ratowaniu później, w niezdefiniowanej jeszcze przyszłości;

5. POŁĄCZENIE wiedzy ludowej z wiedzą kosmetyczną i praktyką życiową, która nakazuje mi dobierać tylko odpowiednie dla mojej fryzury metody oraz środki; trudne - lecz odpowiedzialne i dające niesamowitą satysfakcję zadanie, którego wykonanie na medal meldują mi zachwycone spojrzenia mężczyzn i zazdrosny wzrok kobiet mijanych na ulicy, omiatający moje włosy ilekroć wyjdę na spacer.
stare 28-03-11, 10:26
czuszka czuszka jest nieaktywny
Member

Zdjęcia: 4
Moja profesjonalna domowa pielęgnacja włosów nie jest tak do końca profesjonalna ponieważ nie dane mi było przetestować profesjonalnych kosmetyków z firmy Wella. Moja domowa pielęgnacja sprowadza się do tego ze po umyciu ich szamponem nakładam profesjonalna odżywkę zakupioną w salonie fryzjerskim, nakładam czepek i paraduję ze 30 minut żeby wszystkie składniki odżywcze idealnie wniknęły we włosy po czym nie suszę włosów a jedynie czekam aż same podeschną i nakładam serum odżywcze na końcówki aby zapobiec ich puszeniu się. Poza tym co drugi miesiąc podcinam końcówki i cieniuję włosy aby nadać im sprężystości i lekkości. Nie ukrywam, że chętnie wypróbowałabym kosmetyki pielęgnacyjne z serii Wella ponieważ do tej pory miałam jedynie styczność z piankami i lakierami do utrwalania fryzury i byłam zadowolona z ich działania. Uważam, że przetestowanie tych kosmetyków pozwoliłoby mi docenić ich profesjonalne działanie na moich włosach i zaoszczędzić czas i pieniądze wydane w salonie fryzjerskim.
stare 28-03-11, 10:33
marchewka marchewka jest nieaktywny
Junior Member

Zdjęcia: 2
Moja profesjonalna domowa pielęgnacja włosów to…
bieg przez płotki na 3000m. Duży wysiłek, bez pewności o wygranej, kilka niepowodzeń po drodze oraz włosy poddające się pod władanie wiatru.
Tam płotki, a ja nadal nie jestem grubą rybą, dla moich włosów - bo jak budzę się rano z włosami w artystycznej fazie - " moje włosy żyją swoim życiem", nic mnie nie słuchają i na pewno na wędkę wdzięku, nie złowiłabym, żadnej zdobyczy. Moim włosom serwuje zawsze wielką dbałość o każdy ich mm; na tacy podczas serwowania znajdują się:
-odpowiednio dobrane do typu włosów szampony oraz odżywki wraz z najlepszymi skondensowanymi, magicznymi recepturami
- olej kokosowy, w bliskim mirażu z olejem migdałowym
- jedwabna poduszka (dla włosów znacznie lepsza niż bawełniana! w latach 50. wszystkie gwiazdy, jak jeden mąż, spały na jedwabnych poduszkach,które zapobiegają puszeniu oraz elektryzowaniu się włosów)
- okrągła szczotka z naturalnym włosiem. Nawet pomimo całej ich niesforności, z wielką przyjemnością dbam o moje (mam nadzieję, że już niedługo na wiosnę) rozkwitające cebulki!
stare 28-03-11, 10:47
megi22241 megi22241 jest nieaktywny
Senior Member

Wpisy: 4
Zdjęcia: 31
Moja profesjonalna domowa pielęgnacja włosów to dbanie o ład i skład mojej fryzury,która po wstaniu z łóżka wygląda za każdym razem inaczej i muszę ją ujarzmić.Nie myję głowy codziennie więc kiedy odstają jakieś kosmyki,zwilżam wodą,daję trochę pianki i modeluję.Stosuję szampony,balsamy i odżywki dostosowane do moich włosów oraz jedwab.Czeszę się grzebieniem z szerokimi zębami,stosuję maseczki własnej roboty.A kiedy mam zniszczone końcówki sama się obcinam
stare 28-03-11, 11:08
tymka1989 tymka1989 jest nieaktywny
Senior Member

Zdjęcia: 8
Moje włosy jak maliny, bo dbam o nie jak inne grzeczne dziewczyny
Co dzień czeszę je i pieszczę (masażami) - bo wołają jeszcze, jeszcze!
Myję włoski raz w tygodniu, szamponami do włos blondu
i odżywkę też nakładam – zdrowie przecież to podstawa!
Płukam je srebrzystym płynem i nie suszę suszarką przed snem,
bo wołają pomocy – gdy suszarka do akcji wkroczy.
Gdy prostować włosy trzeba do pomocy jedwab wzywam,
by włosy odżyły i pełne blasku były
stare 28-03-11, 11:25
aniatry aniatry jest nieaktywny
Member

Moja profesjonalna domowa pielęgnacja włosow to.... cytryna na medal!!!Po umyciu włosów szamponem specjalnie dostosowanym do moich potrzeb, spłukuję je zimną wodą z dodatkiem cytryny, co zamyka łuski włosów i nadaje im olśniewającego połysku.Polecam!!!
Kolejno odżywka, spelniająca moje oczekiwania i płynny jedwab na koncówki.
Potem delikatne rozczesywanie moich długich, farbowanych wlosów, ale tylko grzebieniem o szerokich zębach.
Na koniec wcieram piankę i modeluje fryzurkę.Gotowe!!!
stare 28-03-11, 11:30
angelika1989 angelika1989 jest nieaktywny
Senior Member

„Moja profesjonalna domowa pielęgnacja włosów to…”

to nie tylko dobry szampon czy odżywka, dbam o włosy również od środka.Co to znaczy? Więc co dziennie dbam o to by dostarczyć organizmowi sporą dawkę nawilżenia w tym przypadku wody, dodatkowo witaminy, surowe owoce i warzywa to najlepsza kuracja dla naszych włosów. Dostarczają nam budulca włosów i sprawiają, że stają się mocne odżywione i pełne blasku. Zdrowe odżywianie sprawia, że nie tylko my czujemy się jak nowo narodzeni, ale również nasza skóra i włosy będą nam niezmiernie wdzięczne za dobre traktowanie. Więc kochani koniec z podgryzaniem chipsów przed telewizorem czas na marchewkę.
Zamknięty Temat

Tagi
konkurs, wella pro series

« - | - »
Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania