01-03-11, 19:55
|
|
Junior Member
|
|
|
|
|
zakamuflowanie pryszczy
Mam koszmarny trądzik. Teraz, przez te mrozy i wiatr, moja skóra wygląda jeszcze gorzej: jest przesuszona, wszystkie pryszcze są bardziej widoczne i dłużej się goją. Uzywam korektora w sztyfcie i podkładu, ale to wyglada dobrze tylko przez pierwsze 2h. Zastanawiam się nad kupnem zielonego korektora, ale nie jestem pewna, czy będę potrafiła go użyć. Jak wy sobie radzicie z ukrywaniem niedoskonałości, zwłaszcza tych pokaźnych rozmiarów??
PS: proszę o nie udzielanie rad „idź do dermatologa”. Jestem pod opieką poradni dermatologicznej, ale mimo to mojej cerze wciąż daleko do doskonałości:/
|

01-03-11, 20:46
|
|
Senior Member
|
|
|
|
|
Dobry pomysł z zielonym korektorem. Czemu masz mieć problem z użyciem? To zwykły korektor, różni się tylko barwą.
|

04-03-11, 13:27
|
|
Banned
|
|
|
|
Zielony korektor bardzo dobrze zatuszuje zaczerwienienia wokół niedoskonałości. Sama go nieraz używam, po prostu wklepuję go w skórę i nakładam podkład. Jest prosty i łatwy w użyciu - spróbuj
|

06-03-11, 19:42
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Też mam ten problem co Ty, tamara. Walczę z trądzikiem różnymi sposobami od x czasu, ale niewiele to pomaga. Raz jest lepiej, raz gorzej, ale problem całkowicie nie znika. Kamuflowanie pryszczy, szczególnie tych naprawdę dużych nie jest rzeczą łatwą, bo często jak nałoży się na nie korektor lub podkład, jeszcze bardziej się uwydatniają  Ale do rzeczy, zaopatrz się w mocno kryjący podkład np. Colorstay Revlona czy Double wear Estee Lauder i dobry, wielofunkcyjny korektor. Ja np. nosze się z zamiarem kupna 4 w 1, czyli 4 korektorów w różnych kolorach. Bo kupowanie różnych pojedynczych niezbyt się opłaca. W twoim przypadku mile widziany jest obowiązkowo zielony (jak pisały przedmówczynie) i żółty/beżowy. Ja upatrzyłam sobie zestaw 4 w jednym pudełeczku z firmy Kobo. Nie jest drogi, a masz pod ręką różne kolorki na różne mankamenty cery. Myślę, że opłaca się go kupić.Fota poniżej:

25-03-11, 15:22
|
|
Senior Member
|
|
|
|
|
Zgadzam się zielony korektor jest ok nie zakryje wszystkiego ale na pewno zatuszuje co nieco. effa clear K ostatnio testuje na moje problemy z cerą i jak na razie jest ok, ale wielkiej różnicy nie widzę tylko mniej bolą te giganty heh.
|

12-04-11, 10:04
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Cytat:
Napisał Luna_89
Też mam ten problem co Ty, tamara. Walczę z trądzikiem różnymi sposobami od x czasu, ale niewiele to pomaga. Raz jest lepiej, raz gorzej, ale problem całkowicie nie znika. Kamuflowanie pryszczy, szczególnie tych naprawdę dużych nie jest rzeczą łatwą, bo często jak nałoży się na nie korektor lub podkład, jeszcze bardziej się uwydatniają  Ale do rzeczy, zaopatrz się w mocno kryjący podkład np. Colorstay Revlona czy Double wear Estee Lauder i dobry, wielofunkcyjny korektor. Ja np. nosze się z zamiarem kupna 4 w 1, czyli 4 korektorów w różnych kolorach. Bo kupowanie różnych pojedynczych niezbyt się opłaca. W twoim przypadku mile widziany jest obowiązkowo zielony (jak pisały przedmówczynie) i żółty/beżowy. Ja upatrzyłam sobie zestaw 4 w jednym pudełeczku z firmy Kobo. Nie jest drogi, a masz pod ręką różne kolorki na różne mankamenty cery. Myślę, że opłaca się go kupić.Fota poniżej:

|
Kobo to chyba jakaś nowa linia kosmetyków gdzie taki dostanę?
|

12-04-11, 14:30
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
w w rossmanie widziałam taki sam
|

12-04-11, 15:39
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Cytat:
Napisał tymka1989
w w rossmanie widziałam taki sam 
|
Muszę się rozejrzeć za takim, nie widziałam w Rossmanie stoiska KOBO
|

12-04-11, 21:00
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Też używam zielonego i cielistego,najpierw nakładam zielony,potem cielisty,podkład i puder,ale jak dalej widać (szczególnie te duże)to dobrze jest punktowo poprawić najpierw zielonym a na to cielisty.
|

12-04-11, 22:03
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
|
Czy znacie oprócz Kobo jakieś inne zielone korektory?
|
| Narzędzia wątku |
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|