ZAREJESTRUJ SIĘ
|
ZALOGUJ
TESTY KOSMETYKÓW ROZRYWKA KONKURSY FILMY E-MAGAZYN

stare 01-03-11, 19:55
tamara tamara jest nieaktywny
Junior Member

zakamuflowanie pryszczy

Mam koszmarny trądzik. Teraz, przez te mrozy i wiatr, moja skóra wygląda jeszcze gorzej: jest przesuszona, wszystkie pryszcze są bardziej widoczne i dłużej się goją. Uzywam korektora w sztyfcie i podkładu, ale to wyglada dobrze tylko przez pierwsze 2h. Zastanawiam się nad kupnem zielonego korektora, ale nie jestem pewna, czy będę potrafiła go użyć. Jak wy sobie radzicie z ukrywaniem niedoskonałości, zwłaszcza tych pokaźnych rozmiarów??
PS: proszę o nie udzielanie rad „idź do dermatologa”. Jestem pod opieką poradni dermatologicznej, ale mimo to mojej cerze wciąż daleko do doskonałości:/
Odpowiedź z Cytatem
stare 01-03-11, 20:46
UnaDonna UnaDonna jest nieaktywny
Senior Member

Dobry pomysł z zielonym korektorem. Czemu masz mieć problem z użyciem? To zwykły korektor, różni się tylko barwą.
Odpowiedź z Cytatem
stare 04-03-11, 13:27
nelka83 nelka83 jest nieaktywny
Banned

Zielony korektor bardzo dobrze zatuszuje zaczerwienienia wokół niedoskonałości. Sama go nieraz używam, po prostu wklepuję go w skórę i nakładam podkład. Jest prosty i łatwy w użyciu - spróbuj
Odpowiedź z Cytatem
stare 06-03-11, 19:42
Luna_89 Luna_89 jest nieaktywny
Senior Member

Też mam ten problem co Ty, tamara. Walczę z trądzikiem różnymi sposobami od x czasu, ale niewiele to pomaga. Raz jest lepiej, raz gorzej, ale problem całkowicie nie znika. Kamuflowanie pryszczy, szczególnie tych naprawdę dużych nie jest rzeczą łatwą, bo często jak nałoży się na nie korektor lub podkład, jeszcze bardziej się uwydatniają Ale do rzeczy, zaopatrz się w mocno kryjący podkład np. Colorstay Revlona czy Double wear Estee Lauder i dobry, wielofunkcyjny korektor. Ja np. nosze się z zamiarem kupna 4 w 1, czyli 4 korektorów w różnych kolorach. Bo kupowanie różnych pojedynczych niezbyt się opłaca. W twoim przypadku mile widziany jest obowiązkowo zielony (jak pisały przedmówczynie) i żółty/beżowy. Ja upatrzyłam sobie zestaw 4 w jednym pudełeczku z firmy Kobo. Nie jest drogi, a masz pod ręką różne kolorki na różne mankamenty cery. Myślę, że opłaca się go kupić.Fota poniżej:

"Pieniądze szczęścia nie dają - dopiero ZAKUPY!" ~ Marilyn Monroe
Odpowiedź z Cytatem
stare 25-03-11, 15:22
angelika1989 angelika1989 jest nieaktywny
Senior Member

Zgadzam się zielony korektor jest ok nie zakryje wszystkiego ale na pewno zatuszuje co nieco. effa clear K ostatnio testuje na moje problemy z cerą i jak na razie jest ok, ale wielkiej różnicy nie widzę tylko mniej bolą te giganty heh.
Odpowiedź z Cytatem
stare 12-04-11, 10:04
PanzerKitty PanzerKitty jest nieaktywny
Senior Member

Cytat:
Napisał Luna_89 Zobacz post
Też mam ten problem co Ty, tamara. Walczę z trądzikiem różnymi sposobami od x czasu, ale niewiele to pomaga. Raz jest lepiej, raz gorzej, ale problem całkowicie nie znika. Kamuflowanie pryszczy, szczególnie tych naprawdę dużych nie jest rzeczą łatwą, bo często jak nałoży się na nie korektor lub podkład, jeszcze bardziej się uwydatniają Ale do rzeczy, zaopatrz się w mocno kryjący podkład np. Colorstay Revlona czy Double wear Estee Lauder i dobry, wielofunkcyjny korektor. Ja np. nosze się z zamiarem kupna 4 w 1, czyli 4 korektorów w różnych kolorach. Bo kupowanie różnych pojedynczych niezbyt się opłaca. W twoim przypadku mile widziany jest obowiązkowo zielony (jak pisały przedmówczynie) i żółty/beżowy. Ja upatrzyłam sobie zestaw 4 w jednym pudełeczku z firmy Kobo. Nie jest drogi, a masz pod ręką różne kolorki na różne mankamenty cery. Myślę, że opłaca się go kupić.Fota poniżej:
Kobo to chyba jakaś nowa linia kosmetyków gdzie taki dostanę?
Odpowiedź z Cytatem
stare 12-04-11, 14:30
tymka1989 tymka1989 jest nieaktywny
Senior Member

Zdjęcia: 8
w w rossmanie widziałam taki sam
Odpowiedź z Cytatem
stare 12-04-11, 15:39
Senior Member

Cytat:
Napisał tymka1989 Zobacz post
w w rossmanie widziałam taki sam
Muszę się rozejrzeć za takim, nie widziałam w Rossmanie stoiska KOBO
Odpowiedź z Cytatem
stare 12-04-11, 21:00
megi22241 megi22241 jest nieaktywny
Senior Member

Wpisy: 4
Zdjęcia: 31
Też używam zielonego i cielistego,najpierw nakładam zielony,potem cielisty,podkład i puder,ale jak dalej widać (szczególnie te duże)to dobrze jest punktowo poprawić najpierw zielonym a na to cielisty.
Odpowiedź z Cytatem
stare 12-04-11, 22:03
Senior Member

Czy znacie oprócz Kobo jakieś inne zielone korektory?
Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
korektor, makijaż

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady postowania