29-09-09, 00:02
|
|
|
|
Zmarszczki pod oczami
Zmarszczki pod oczami, takie bardziej mimiczne, to czym mogli by zlikwidować w gabinecie? Robił ktoś taki zabieg sobie?
|

08-10-09, 17:35
|
|
|
Kochana, jest argeepeel (?) chyba z kwasu argininowego - bezpieczny do stosowania pod oczy, w Novadermie - idealny na pierwsze zmarszczki i dosc niedrogi. A tak naprawde to (co niektorym wydaje sie dziwne) w tym momencie najlepiej zrobic botoks. Skora nie zdazyla sie jeszcze "nauczyc" istnienia zmarszczek i na dlugi czas o nich zapomni
|

17-10-09, 17:34
|
|
|
|
O! Dzięki za odpowiedź. Ale ten botoks to mnie trochę zaskoczył. Ale w sumie to ma sens, co piszesz.
A ile taki zabieg może kosztować?
|

15-11-09, 00:59
|
|
|
|
Roznie kosztuje,zalezy od gabinetu.Moja przyjaciolka wstrzyknela sobie w lwia bruzde,kurze lapki i bruzdy nosowo wargowe i zmiescila sie w 1200zl
|

12-02-10, 23:10
|
|
|
Na to może pomóc też wypełnienie kwasem hialuronowym. Działa inaczej niż botox, ale efekt jest natychmiastowy i bardzo naturalny. Zanim zdecydujesz się, na któreś rozwiązanie, lepiej zapytaj jeszcze lekarza (czasami można te dwie substancje łączyć, żeby uzyskać zadowalający efekt). Jako podpowiedź powiem, że botox jest lepszy na zmarszczki mimiczne, natomiast kwas hialuronowy wypełnia zmarszczki statyczne (własnie jak bruzdy nosowo-wargowe, lwią zmarszczkę, czy linie marionetki)
|

14-02-10, 12:42
|
|
|
|
Osobiście jestem daleka od tak inwazyjnych zabiegów- przecież to OCZY!
Ja miałam na górną i dolną powiekę kładziony jakiś kwas, może ten o którym pisała Dodzia, nie pamiętam nazwy. Zabieg niebolesny , dosyć krótki, niedrogi- no ale trzeba go powtarzać co jakiś czas. Nie jestem pewna czy czasem nie placiłam 60 zł.
|

15-02-10, 13:07
|
|
|
A co rozumiesz jako inwazyjne? Dla mnie inwazyjny jest skalpel, to jak zabierają mi fragment czegoś i już nie oddają  Jeśli idzie o kwas hialuronowy, to efekt jest natychmiastowy, nie jest to operacja i trwa kilka minut. Dodatkowo dla mnie to najlepsze rozwiązanie, bo naturalnie wygląda.
|

20-02-10, 21:02
|
|
|
na pierwsze zmarszczki najlepszy jest botox lub kwas hialuronowy  nie ma się co bawić w kremy pod oczy tym bardziej że rzadko które działają na prawdę  lepiej uzbierać sobie na porządny kwas hialuronowy który powinien dobrać lekarz i ma się śliczne świeże spojrzenie
|

23-02-10, 14:24
|
|
|
|
Kremem warto smarować, żeby zapobiegac powstawaniu kolejnych zmarszczek. Kwas hialuronowy i tak jest w większości kremów przeciwzmarszczkowych. Jedyny problem to taki, że nie wnika odpowiedni wgłąb skóry (tam gdzie jest faktycznie potrzebny), bo nie jest wystarczająco trwały. Ostrzykiwanie w tym momencie sprawdza się bardzo dobrze, a jeśli kwas jest odpowiednio "wzmocniony", to efekt jest trwalszy. No i kremami możemy się smarować po kilka miesięcy i nie widzieć pozytywnej zmiany. W przypadku kwasu, czy botoxu efekt jest natychmiastowy.
|

25-02-10, 18:43
|
|
|
jeśli mam być szczera to nie chce mi się dodatkowo wydawać na takie kremy z kwasem ponieważ wolę zaoszczędzić sobie na dobry zabieg wypełniania  a kremy warto kupic dobry nawilżający no i pić dużo wody żeby nawilżać skórę od środka
|
| Narzędzia wątku |
|
|
| Wygląd |
Wygląd liniowy
|
Zasady postowania
|