RELAKS W GRANDHOTEL TIFFI

RELAKS W GRANDHOTEL TIFFI

1445
0
PODZIEL SIĘ

Nad Jeziorakiem, w niezwykle urokliwym miejscu, położony jest GrandHotel Tiffi

Podjeżdżając pod GrandHotel Tiffi odnosi się wrażenie doskonałej symbiozy nowoczesnego, luksusowego obiektu i dzikości przyrody. Położenie hotelu w samym sercu Pojezierza Iławskiego, nad Jeziorakiem, gwarantuje ciszę, spokój, a także bliskość terenów rekreacyjnych. Sam hotel to przestronne, luksusowo urządzone wnętrza, w których kontrastują ze sobą ciepło drewna i dostojność jasnych posadzek oraz wygodnych mebli. Na trzech piętrach znajduje się 155 pokoi i apartamentów, urządzonych funkcjonalnie i elegancko. Każdy z pokoi posiada klimatyzację oraz panoramiczne okno, pozwalające cieszyć się widokiem plenerów.

Tiffi Spa Dharma

GrandHotel Tiffi spełni oczekiwania najbardziej wymagających gości pod względem relaksu i odnowy biologicznej. Orientalne Spa Dharma to 20 gabinetów odnowy, w których można skorzystać z dobrodziejstw Ajurwedy, technik masażu z Dalekiego Wschodu oraz doświadczenia L’Occitane, producenta najwyższej jakości naturalnych kosmetyków rodem z Prowansji. Wykwalifikowani terapeuci z Tybetu i Indii, zabiorą gości w świat głębokiego relaksu i wyjątkowych doznań. Oferta spa jest kompleksowa, obejmuje zabiegi na twarz i ciało, orientalne masaże oraz specjalistyczne pakiety, niosące ukojenie dla ciała i zmysłów. Jej dopełnieniem są indywidualne sesje jogi i medytacji, prowadzone przez mistrza z Indii, które pomogą odnaleźć równowagę ciała i umysłu. Do dyspozycji gości są również jacuzzi z kojącym widokiem na jezioro, duży basen z wodą morską, sauna fińska, łaźnia parowa oraz sala gym z najwyższej klasy sprzętem Life Fitness.

Strefa nowoczesnego polskiego smaku

O podniebienia gości dba szef kuchni Grzegorz Labuda. Jest autorem kilku książek kucharskich, m. in. „Przysmaki szlacheckie” i „Najlepsze przepisy na Boże Narodzenie”, a także współautorem książki „Współczesna Kuchnia Polska”, wydanej pod patronatem Anny Komorowskiej. Pomimo mistrzowskiego doświadczenia (miał przyjemność gotować m. in. dla głów państw podczas polskiej prezydencji w UE) nie stracił zawodowej pokory i chęci odkrywania nowych smaków. W hotelowej restauracji T-Bone tworzy autorskie dania w nurcie Modern Polish Cusine, sięgając po naturalne, regionalne składniki.

W strefie gastronomicznej hotelu znajduje się również przeszklony Lobby Bar, z którego roztacza się widok na przybrzeżną marinę. W sezonie wiosenno-letnim warto usiąść na sąsiadującym z barem tarasie, gdzie w otoczeniu mazurskiej natury można delektować się pyszną kawą lub ulubionym koktajlem. Na gości w bardziej imprezowych nastrojach czeka orientalny Shisha Bar, w którym można odprężyć się przy fajce wodnej i muzyce.

Centrum konferencyjne

W hotelu sporą przestrzeń przeznaczono na centrum konferencyjne, zaprojektowane i wyposażone tak, aby móc zorganizować różnorodne tematycznie eventy. Do dyspozycji gości biznesowych są dwie duże sale o powierzchni 520 m2 i 460 m2 z możliwością wprowadzenia pojazdów oraz pięć sal szkoleniowo–warsztatowych. Okolica hotelu pozwala na zorganizowanie aktywności integracyjnych i sportowych, a tym samym połączenie wyjazdu biznesowo-szkoleniowego z odpoczynkiem.

PODZIEL SIĘ
Poprzedni artykułPOROZMAWIAJMY O PRZEMĘCZENIU
Następny artykułCouture Styling Kerastase
Ciągle się uczę kolorowego i pięknego świata urody. Wierzę w moc natury, dlatego uwielbiam poznawać (by później zastosować) ciekawostki związane z naturalną pielęgnacją i zdrowym trybem życia (oczywiście używam też tradycyjnych kosmetyków ;) ) Zachwycam się pięknem i to nie tylko modą z lat 50. czy makijażem, ale i ponurą jesienią, niebem oraz… Formułą 1, czy muzyką elektroniczną. Znajdziecie mnie też na WirtualnaKlinika.pl.