Na świeże powoli się kończy. Sięgnij po owocowe przetwory – 100% naturalne, bez dodatku cukru, zachowujące świeży owocowy smak. Zobacz, do czego można je wykorzystać, aby urozmaicić codzienne menu.
Owocowych przetworów zazwyczaj używamy do kanapek lub naleśników, ale wykorzystując odrobinę fantazji możesz z nich wyczarować wiele innych pysznych kompozycji!
Konfitury według francuskiej receptury
Polecamy owocowe konfitury St. Dalfour Owocowa Rapsodia – wytwarzane według tradycyjnej francuskiej receptury, mającej swój rodowód w dolinie Loary. Owocowa Rapsodia przygotowana jest w 100% z naturalnych składników. Eksperci St. Dalfour staranie wybierają najlepszej jakości owoce, które gotowane są w zagęszczonym soku owocowym, w niskiej temperaturze, bez dodatku konserwantów i sztucznych barwników. Owocowa Rapsodia nie zawiera cukru, słodycz nadaje jej sok owocowy. Dzięki takiemu procesowi przygotowania jest delikatna i zachowuje, świeży owocowy smak.
Sposoby podania
Owocową Rapsodię możesz wykorzystać w swojej kuchni na wiele sposobów.
Masz ochotę na pyszną, słodką przekąskę? Dodaj ją do Twoich ciast, babeczek, muffinów.
Masz ochotę na domowe lody? Nic prostszego! Zmieszaj równe części: bitej śmietany, naturalnego jogurtu i Owocowej Rapsodii. Pozostaw w zamrażalniku na całą noc.
Brakuje Ci pomysłów wartościowe śniadanie? Znudziły Ci się zwykłe kanapki? Połącz Owocową Rapsodię z twarożkiem, naturalnym jogurtem lub owsianką. To świetne rozwiązanie, w okresie jesienno-zimowym, kiedy brakuje świeżych owoców.
Lubisz owocowe koktajle? Zmiksuj banan z mlekiem dodaj odrobinę Twojego ulubionego smaku Owocowej Rapsodii.
Chcesz zaskoczyć swoich gości wykwitną przekąską? Owocową Rapsodię możesz zastosować jako dodatek do mięs i serów. Najlepsze połączenia to:
- Figa i mascarpone – królewska Figa doskonale wydobędzie smak delikatnego włoskiego sera mascarpone.
- Truskawka z kozim serem – wyrazisty w smaku kozi ser idealnie łączy się z Truskawką, co doskonale pasuje do pełnoziarnistego pieczywa.
- Cztery owoce z serem Gruyere – pyszna kompozycja z jeżyn, malin, truskawek i wiśni i wyrazistego w smaku francuskiego ser Gruyere, a do tego świeża, zielona sałata.
- Czarna porzeczka i kurczak – czarna porzeczka, pokrojona w plastry grillowana pierś z kurczaka i świeża sałata, to idealne połączenie na szybką i lekką przekąskę.
- Brzoskwinia z serem Camembert – brzoskwinia, francuski ser Camembert i pełnoziarniste krakersy to dobry pomysł na wykwintną przekąskę.
- Kumquat z mozzarellą – ciekawe połączenie pochodzącym z Chin owoców Kumquat i tradycyjnej włoskiego sera mozzarella, z dodatkiem świeżej, zielonej sałaty.