Strona główna DIETA I ZDROWIE ZDROWE ODŻYWIANIE PROSTY PRZEPIS NA DZIŚ

PROSTY PRZEPIS NA DZIŚ

0

PROSTY PRZEPIS NA DZIŚ KNORR

Szukasz pomysłu na ekspresowe danie? Skorzystaj z kulinarnego programu „Prosty przepis na dziś”, w którym szef kuchni Knorr, Piotr Murawski, dzieli się pomysłami na szybkie potrawy – znajdziesz je nie tylko w internecie, ale też w marketach tuż przy sklepowych półkach!

Jak w 30 minut ugotować smaczny obiad, który będzie smakował całej rodzinie? Jak przyrządzić pyszne, ale jednocześnie niedrogie danie? Jak planować codzienne posiłki, by były różnorodne? Jak robić zakupy, by szybko zaopatrzyć się we wszystkie składniki potrzebne do przyrządzenia smacznego obiadu? Te pytania Polki zadają sobie każdego dnia. A Knorr zna na nie odpowiedzi – marka towarzyszyła bowiem Polkom podczas codziennych obowiązków, obserwowała, jak radzą sobie one z ich wypełnianiem, przeprowadzono też liczne badania konsumenckie, które pozwoliły bardzo dobrze je poznać.

Jak gotują Polki?

  • Wśród wielu obowiązków, jakie spoczywają na Polkach, gotowanie jest jednym z najważniejszych.
  • Planowanie obiadu Polki zaczynają już dzień wcześniej – kiedy rodzina kończy posiłek, one myślą już o kolejnym i zastanawiają się, co ugotować następnego dnia.
  • Najczęściej na gotowanie nie mogą przeznaczyć dużo czasu, dlatego korzystają z dobrze sobie znanych i sprawdzonych przepisów.
  • Mimo to każdego dnia zastanawiają się, jak szybko przygotować smaczne, niedrogie danie, który będzie smakowało wszystkim zgromadzonym przy stole.

Prosty przepis na dziś

Program jest odpowiedzią na pytania zadawane sobie każdego dnia przez gotujące Polki. Dzięki prostym przepisom i dobrze dobranym produktom Knorr zyskają one pewność, że zaserwowane danie zawsze się uda i będzie smakowało całej rodzinie. O to zadba Piotr Murawski, szef kuchni Knorr. Będzie on przez cały rok proponował przepisy na ulubione i najchętniej przygotowywane przez Polki dania. Receptury będą łatwe i szybkie w przygotowaniu, co jest bardzo ważne dla współczesnych Polek. Jednocześnie szef kuchni będzie sugerował, by dania te delikatnie urozmaicać – dzięki temu posiłki będą różnorodne i nie znudzą się rodzinie.

Przepisy na dania proponowane przez szefa kuchni znajdziemy tam, gdzie najczęściej myślimy, co ugotować na obiad:

W sklepach

przyprawa do spaghetti, KnorrInspirujące ulotki z przepisami będą zlokalizowane w miejscach, w których najczęściej planujemy posiłki – w sekcjach ze świeżymi warzywami oraz z mięsem, w alejce z makaronami i ryżem oraz przy wejściu do sklepu. Ulotki ułatwią nam wybór obiadu, a dzięki liście składników potrzebnych do przygotowania posiłku, zakupy zrobimy prosto, szybko i efektywnie.

W mediach

Wszystkie przepisy polecane przez Piotra Murawskiego, szefa kuchni Knorr, będą dostępne na portalu przepisy.pl oraz w mediach społecznościowych. Znajdziemy je też w specjalnej aplikacji mobilnej Przepisy.pl. Dzięki temu możemy po nie sięgnąć w każdej chwili, gdziekolwiek jesteśmy. Marka Knorr będzie nas inspirować do przygotowywania posiłków także w prasie oraz telewizji.

Każdy kwartał bieżącego roku będzie mieć swojego bohatera – danie, które Polacy uwielbiają i bardzo chętnie przygotowują. Na okres od kwietnia do czerwca szef kuchni Knorr, Piotr Murawski, przygotował przepis na wspaniałe Spaghetti bolognese z gęstym aromatycznym sosem. Oprócz tego będzie on polecał przede wszystkim przepisy na pyszne dania z makaronem w roli głównej. 
Trzeci kwartał roku to czas na smażonego kurczaka – wówczas będziemy inspirowani wieloma przepisami na dania, w których to on odgrywa kluczową rolę. Natomiast końcówka roku będzie należeć do gulaszu. Jak go przygotować, by był idealnie doprawiony, o pożądanej konsystencji? Odpowiedzi dostarczą przepisy szefa kuchni Knorr.

Do gotowania naszych ulubionych dań szef kuchni będzie polecał produkty Knorr, które pozwolą przygotować dania szybko i prosto. Ich użycie jest gwarancją smaku potraw, które pokocha cała rodzina. Nad recepturami produktów pracują szefowie kuchni Knorr, tworząc idealne kompozycje warzyw, ziół i przypraw. Uprawiane są one w naturalnych warunkach, dojrzewają w słońcu i zbierane są w sezonie, kiedy osiągają pełnię smaku i wartości odżywczej. Składniki, których używają kucharze Knorr, są poddawane procesowi suszenia, czyli jednej z najstarszych i naturalnych metod utrwalania żywności. Dzięki temu zachowują wspaniały smak i aromat. 

 

Polecamy!
 
prosty przepis na dziś, Knorr, Piotr Murawski

 

Poprzedni artykułPOMYSŁY NA DZIEŃ MAMY
Następny artykułMaskara Ardell Lash Magic
Anna Kondratowicz
O urodzie piszę od ponad 15 lat (byłam wicenaczelną magazynu URODA, pisałam dla dwutygodnika VIVA!, prowadzę wydania specjalne PARTY Medycyna Estetyczna). iBeauty.pl powstało z potrzeby „bycia na swoim” i robienia tego, co kocham, czyli… pisania o urodzie :-) Uwielbiam testować kosmetyki! Jestem też współzałożycielką i redaktor naczelną portalu www.WirtualnaKlinika.pl o medycynie estetycznej. Można się ze mną skontaktować mailowo: redakcja@ibeauty.pl.