Konfitury Owocowa Rapsodia świetnie łączą się z serami i mięsem. Zobacz, jak z ich pomocą ekspresowo wyczarować smaczne i efektowne przekąski na przyjęcie!
Lubimy konfitury Owocowa Rapsodia, ponieważ nie tylko są pyszne, ale też w 100% naturalne – produkuje się je wyłącznie ze starannie wyselekcjonowanych owoców i zagęszczonego soku owocowego, bez dodatku cukru, a ich wyjątkowa receptura – pochodząca z Francji – liczy kilkaset lat. Dzięki bogactwu smaków mogą też stać się dodatkiem do pysznych przekąsek na przyjęcie. Poniżej kilka inspiracji:
Morela i ser edamski
Połącz konfiturę morelową z serem edamskim i krakersami. Spróbuj również z brzoskwinią.
Jeżyna i parmezan
Spróbuj delikatnych płatków sera parmezan z dodatkiem Jeżyny.
Żurawina z Jagodą z kremowym serkiem
Na krakersach rozsmaruj swój ulubiony serek, udekoruj Żurawiną z Jagodą.
Figa i mascarpone
Królewska Figa doskonale wydobędzie smak delikatnego włoskiego sera mascarpone.
Imbir z Pomarańczą z twarożkiem
Do tradycyjnych krakersów z domowym twarożkiem dodaj szczyptę egzotyki: Owocowa Rapsodia Imbir z Pomarańczą lub samą Pomarańcz.
Pomarańcza z fetą
Ser feta, krakersy i Owocowa Rapsodia Pomarańcz świetne połączenie na lekką kolację.
Brzoskwinia z serem Camembert
Brzoskwinia, francuski ser camembert i pełnoziarniste krakersy to dobry pomysł na wykwintną przekąskę.
Gruszka i ser brie
Brie możesz połączyć z wykwitną Gruszką, do tego dodaj świeżą, zieloną sałatę.
Ananas i Mango z serem cheddar
Wyrazisty w smaku cheddar z dodatkiem Owocowej Rapsodii Ananas i Mango będzie smakował wyśmienicie.
Śliwka Mirabelka z Roquefort
Świeża sałata, francuski Roquefort na pełnoziarnistym pieczywie to dobry pomysł!
Malina z parmezanem
Wypróbuj klasyczną Malinę z klasykiem włoskich serów i pełnoziarnistym pieczywem.
Truskawka z kozim serem
Wyrazisty w smaku kozi ser świetnie łączy się z Truskawką. Do tego możesz dodać pełnoziarniste pieczywo.