Naturalne przetwory St. Dalfour

Naturalne przetwory St. Dalfour

1058
0
PODZIEL SIĘ
trio-st-dalfour

Zamknięte w słoikach przetwory przypominają Ci ciepłe wakacje, rodzinne grzybobrania czy buszowania między owocowymi bazarkami? Jeśli tak, to marynowanych grzybków, warzywnych marynat i oczywiście słodkich konfitur, dżemów i powideł w Twojej domowej spiżarence zabraknąć nie powinno.

Jesienny, ciepły wieczór na werandzie czy zimowe popołudnia przy kominku lub choćby nasza własna, przytulna kuchnia z blaskiem świecy, i do tego aromatyczna herbata z konfiturą czy ciepłe bułeczki z czymś słodkim… Tak, to lubimy! Jednak w dzisiejszym zabieganym świecie nie zawsze znajdujemy czas na zrobienie własnoręcznie takich „zimowych zapasów”. Dlatego z pomocą idzie nam sprawdzona, dobra firma, która specjalizuje się w produkcji 100% owocowych wyrobów.

Przetwory na 100%

Francuska marka St.Dalfour kusi nas smakowitym wachlarzem swoich produktów, które są słodzone tradycyjnie tylko i wyłącznie naturalnym sokiem owocowym. Owocowa rapsodia St.Dalfoura to nie tylko klasyczne smaki pomarańczy, truskawek, malin czy wiśni. Nowością jest oryginalna esencja z kasztanów w postaci słodkiego, aromatycznego kremu kasztanowego, którego  smak jest bardziej intensywny po zamieszaniu kremu przed jego użyciem.

Tak jak wszystkie smaki St.Dalfoura, krem kasztanowy idealnie nadaje się do smarowania pieczywa, świetny jako polewa do tostów, muffinek, lodów. Wymieszany z bitą śmietaną stanowi wspaniałe nadzienie do ciast i kruchych ciasteczek. Kasztany nadają fantastyczny smak daniom z owoców morza czy drobiu jak i również różnego rodzaju sałatek. To również świetny pomysł na zdrowe śniadanie czy podwieczorek dla naszych pociech – jogurt, serek, naleśniki, tosty, gofry, placuszki jabłkowe. Dzieci uwielbiają słodkości, więc  zaserwujmy im to , co lubią i co jest naturalnie zdrowe. Małe przegryzki w ciągu dnia w postaci orzechów(bogatych w magnez i antyoksydanty) czy migdałów, podanych z Owocową Rapsodią St.Dalfoura i wartościowymi serami(parmezan, feta, camembert czy mozzarella) to zdrowa porcja energii dla każdego.

owoce-maleSłodka tradycja

Owocowa Rapsodia wytwarzana jest według tradycyjnej, ponad 30-letniej francuskiej receptury, mającej swój rodowód w dolinie Loary-Akwitanii, słynącej z kulinarnych doskonałości, a także słynnych win Bordeaux. St. Dalfour jest pierwszą firmą, która stosuje metodę zagęszczonego soku owocowego, z którego smak i aromat został usunięty podczas produkcji, co sprawia, że można produkować naturalnie słodki produkt  bez dodatku cukru. Metoda ta ma swoje źródło w pewnej rodzinnej historii babci właściciela firmy, która podczas pierwszej wojny światowej (cukier wówczas był mało dostępny i drogi) wpadła na pomysł robienia dżemów z zagęszczonego soku winogronowego zamiast cukru (rodzina St. Dalfour była wówczas właścicielem dużych winnic). W tej właśnie metodzie tkwi sukces i popularność produktów St.Dalfoura.

19 smaków do wyboru…

kasztan-jadalny-5014271000503… i to od tradycyjnych, jak pomarańcz, malina, wiśnia czy truskawka, po egzotyczne, jak figa, imbir z pomarańczą, ananas z mango, kumquat, kasztan) nada fantastyczne walory smakowe daniom obiadowym (potrawy z drobiu czy z ryb), jak i również deserom, śniadaniom i zdrowym przekąskom w ciągu dnia. Oferta St.Dalfoura naprawdę zadowoli każdego, kto dba o zdrowie swoje i swoich najbliższych, dla którego ważna jest jakość  i naturalność  codziennej diety.

Pyszne (i krótkie!) propozycje St.Dalfoura:

Chrust z kasztanami
Surowy boczek pokrój w cienkie plastry, podsmaż na patelni, aż boczek będzie chrupiący.
Przełóż boczek na talerz, na plastry nałóż dużą łyżkę kremu kasztanowego. Podawaj na ciepło lub na zimno.

bekon-maleKasztanowa zieleń
Ugotuj zielone warzywa: fasolkę szparagową, brokuły, groszek zielony. Do gotowania dodaj odrobinę soli.Odcedzone warzywa wyłóż na talerzu. Nałóż łyżkę kremu kasztanowego na wierzch warzyw. Podawaj  na ciepło. Serwuj jako dodatek do dań głównych.

green_beansKrewetki a’la St.Dalfour
Świeże lub rozmrożone krewetki delikatnie podsmaż na maśle, tak żeby lekko się zarumieniły. Krewetki ułóż w wianuszek na talerzu a w środek nałóż dużą łyżkę kremu kasztanowego. Podawaj na ciepło. Idealny pomysł na przekąskę lub danie główne w zależności od ilości krewetek.

shrimpBrzoskwiniowa rapsodia z serem Camembert
Brzoskwinia , francuski ser Camembert i pełnoziarniste krakersy to dobry pomysł na wykwintną przekąskę lub lekkie śniadanie.

screen-shot-2016-09-13-at-08-39-56Jagodowy poranek
Dodaj do Twojego ulubionego, naturalnego jogurtu lub serka dużą porcję Jagody. Jako śniadanie lub podwieczorek zapewni Ci zdrową dawkę energii.

jogurt-maleWięcej informacji znajdziecie na www.northcoast.com.pl.